Hlavní obsah

Vláda nás přehlíží. Dodavatelé do restaurací svolávají do Prahy protest

Foto: ČTK

„Jsme přímo navázáni na gastronomii, ale není na nás vidět. Současná vládní opatření jsou pro nás v podstatě likvidační,“ říkají organizátoři protestu. Ilustrační foto.

Reklama

Ve čtvrtek odpoledne chystají nespokojení podnikatelé protestní akci v centru Prahy. Zároveň odeslali Veřejnou výzvu premiérovi Andreji Babišovi, v níž žádají, aby vláda jejich problémy přestala přehlížet.

Článek

Firmám, které dodávají zboží do zavřených gastroprovozů, došla trpělivost. Na čtvrtek chystají protest v ulicích hlavního města.

„Ve čtvrtek odpoledne se bude konat protestní jízda centrem Prahy za účasti společností z celého Česka,“ potvrdil Seznam Zprávám Pavel Faiereisl, majitel firmy Fany Gastroservis a iniciátor celé akce.

Jak přesně protest bude vypadat a také kudy povede trasa protestní jízdy, zatím zveřejňovat nechce. „Detaily zveřejníme až v den konání akce,“ doplnil Pavel Faiereisl.

Podnikatelé, kteří až do pandemie dodávali zejména zboží a služby pro hotely, restaurace a kavárny, opakovaně upozorňují na to, že je vláda přehlíží.

„Jsme přímo navázáni na gastronomii, ale není na nás vidět. Současná vládní opatření jsou pro nás v podstatě likvidační. Každý další den vládních omezení nás posouvá blíže ke krachu našich firem,“ popisují signatáři výzvy. Těch je podle aktuálních informací více než 140, například velkoobchody s potravinami, dodavatelé nápojů, cukráři nebo také zástupci prádelen.

Mezi signatáře patří například společnosti C.I.P.A., AG Seafood, Le Patio Group, Mlékárna Olešnice, Konzervárna Novák, La Lorraine a další. Jejich seznam organizátoři zveřejnili společně s dopisem adresovaným přímo premiérovi.

Po vládě požadují, aby jim poskytla obdobné kompenzace jako ostatním podnikatelům a pracovníkům v pohostinství, a to od října loňského roku, tedy doby, kdy vstoupila v platnost vládní omezení.

Reklama

Doporučované