Hlavní obsah

Pavel terčem antikampaně? Představil tři scénáře svojí lživé dehonestace

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Prezidentský kandidát Petr Pavel.

Reklama

Prezidentský kandidát Petr Pavel ještě před Vánocemi svolal tiskovou konferenci, na které chtěl vzít vítr z plachet svým protivníkům. Novinářům představil lživé informace, které prý chtějí vytáhnout jeho odpůrci.

Článek

Prezidentský kandidát Petr Pavel odstartoval další fázi předvolební kampaně. V ní novinářům představil hlavní směry, ze kterých očekává útoky na svoji osobu. Rozhodl se informace vysvětlit dopředu, aby se prý do budoucna mohl soustředit na jiná témata.

„Víme, že se tyto informace shromažďují, a ať budou použity nebo ne, tak se k nim chci už dopředu postavit čelem,“ vysvětlil. A řekl, že je zřejmé, že kandidát hnutí ANO Andrej Babiš, lidé kolem Hradu a prorusky orientovaná populace nemají zájem, aby se do druhého kola dostal. „A udělají pro to všechno.“

Všechny dezinformace, které podle něj jeho protivníci připravují, mají sahat do minulosti. Jedna se má týkat jeho spolupráce s Moskvou, další pak úniku dat ze služebního přenosného počítače.

„Jedním z útoků, které jsme zaznamenali, že je v přípravě, je odcizení notebooku, který mi byl odcizen v roce 2003, kdy jsem se vrátil z mise Trvalá svoboda,“ uvedl Pavel. Novinářům rovnou vysvětlil, že celý případ byl tehdy uzavřen.

Zároveň upozornil, že případ byl dokumentován v médiích. „Ke ztrátě došlo před vojenským objektem, pod kamerami. Záznam se do druhého dne ztratil, ale notebook byl následně vysledován u překupníka. Vyplatil jsem ho. Bylo zjištěno, že k žádnému vniknutí nedošlo. Nedošlo ani k porušení zásad bezpečnosti informací, ani ke ztrátě majetku,“ uvedl.

Prezident podle průzkumu Seznam Zpráv

Téměř 2 tisíce lidí, kteří se účastnili průzkumu platformy Výzkumník Seznam Zpráv odpovídaly, jak by si představovali, že by měl vypadat budoucí prezident. Výsledky si přečtěte v následujícím článku.

Už dopředu vyvrátil i informace, že by se dopouštěl domácího násilí na své bývalé ženě. Zde případné otázky odkázal na své dva už dospělé syny, které má z prvního manželství. „Kdo se zeptá mé první ženy i mých dospělých synů, určitě by nedopustili, kdybych se k jejich matce měl chovat špatně. Nehledě na to, že to je věc, která může člověka do nějaké míry kompromitovat. Tudíž by vyšla najevo i při mých dřívějších prověrkách,“ uvedl.

Dodal, že není člověk bez chyb a že se v minulosti určitě dopustil řady chyb, které stály za rozpadem manželství. „Nejsem takový typ člověka a ani náznakem bych takovou situaci nechtěl připravit pro svoje děti,“ řekl.

Na tiskové konferenci pak dnes představil i část svých podporovatelů z řad regionálních dobrovolníků a známých osobností. Novinářům zároveň pustil krátký film, který se svým týmem natočil před třemi týdny na Korsice.

Tam navštívil Erica Zanoliniho. Ten byl velitelem zajaté francouzské skupiny, které Pavel s kolegy před 30 lety zachránili život při záchranné operaci v Jugoslávií. Několikaminutový snímek se jmenuje „Pravda o záchraně francouzských vojáků“. Pavel se Zanolinim a jeho rodinou vzpomínali na 30 let staré události, za něž byl prezidentský kandidát posléze výrazně oceňován.

Reklama

Doporučované