Hlavní obsah

Výbuch v čističce u anglického Bristolu, zemřeli čtyři lidé

Záběry z místa exploze v západní Anglii.Video: twitter.com/itvwestcountry

 

Reklama

aktualizováno •

K velkému výbuchu mělo dojít v čističce odpadních vod v Avonmouthu poblíž Bristolu krátce před polednem místního času. Čtyři lidé přišli při explozi o život a jeden utrpěl zranění. Policie nevyšetřuje incident jako terosimus.

Článek

První hlášení o výbuchu v ulici Kings Weston Lane v Avonmouthu, průmyslové zóně poblíž Bristolu, obdrželi hasiči okolo 11:20 místního času (12:20 SEČ). Podle BBC došlo k explozi v místní čistírně odpadních vod, reportér stanice Jon Kay z místa informuje, že lze v areálu průmyslové zóny vidět vysokou kovovou nádrž, která se zdá být poničená. V ovzduší ale podle něj není žádný kouř, jak informovala například stanice SkyNews. Policie oblast uzavřela, událost ale nevyšetřuje jako terorismus.

Podle deníku The Times dělníci pracovali na vrchu válcovité nádrže s chemikáliemi, která vybuchla. Exploze měla být tak silná, že tělo jednoho z nich odmrštila až 150 metrů daleko. Jeden ze svědků události podle BBC uvedl, že slyšel „velmi hlasitý výbuch“, který „otřásl budovami“, následně viděl „kolem deseti sanitek jedoucích na místo“. Avonmouthská hasičská a záchranná služba uvedla, že incident má na svědomí „několik obětí“, zatím ale nelze přesně říci kolik, uvádí BBC.

Další ze svědků, Jawad Burhan řekl, že je na místě „vrtulník, který hledá pohřešované“. „Slyšel jsem ten výbuch, pracuji vedle budovy ve skladišti,“ řekl Burhan stanici BBC. „Po deseti minutách jsem viděl přilétat vrtulník a dorazila i policie,“ dodal.

Na místo incidentu dorazilo šest hasičských jednotek. „Byli jsme povoláni k velké explozi, ke které došlo v 11:22 ve skladu v Avonmouthu,“ cituje list Bristol Post místní hasičské velitelství. „V současné době se operace účastní posádky z Avonmouthu, Southmeadu, Yatu, Patchwaye, Kingswoodu a Templu,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Doporučované