Hlavní obsah

Charles byl zklamaný, že má zase syna, popisuje princezna Diana na nahrávce

Foto: PA Archive/Press Association Images, Profimedia.cz

Princ Charles, princezna Diana a synové Harry a William na snímku z června 1989.

Reklama

Na veřejnost se dostaly útržky nahrávek, které v 90. letech pořídila princezna Diana. Popisuje v nich své manželství s nynějším králem Karlem III. i komplikovaný vztah s nevlastní matkou.

Článek

Princezna Diana na nově zveřejněných nahrávkách popisuje, jak byl dnešní král Karel III. zklamaný, když po narození prince Harryho zjistil, že jejich druhým dítětem je kluk, nikoliv holčička. Své tehdejší manželství Diana označuje za „směšné“.

Zesnulá princezna Diana nahrála v 90. letech sérii audio nahrávek. Před tím, než v roce 1997 zemřela při autonehodě, je tajně předala novináři Andrewovi Mortonovi. Ve čtvrtek uběhlo od její smrti přesně 26 let.

Novináři stanice ABC dostali exkluzivní možnost si některé z těchto nahrávek poslechnout ještě předtím, než v příštím roce vyjde dokument s názvem „Diana: Zbývající část jejího příběhu“.

Princezna Diana na jedné z nahrávek tvrdí, že princ Charles se její nevlastní matce Raine Spencerové na křtinách prince Harryho v roce 1984 svěřil, že je smutný, že se jim nenarodila holčička.

„Můj manžel s mojí maminkou sotva promluvil,“ popisuje na nahrávce Diana. „Protože na Harryho křtinách přišel Charles za maminkou a řekl: ‚Víš, byli jsme tak zklamaní, mysleli jsme, že to bude holčička,‘“ pokračuje.

Více o britské královské rodině

Z „lehce nervózní, nenápadné dívky“ se definitivně stala panovnice, která má auru filmové hvězdy a schopnosti, které by jí záviděli i vrcholní politici. Tak o Catherine, budoucí královně choti, píší britská média.

„A maminka se na něj utrhla a řekla: ‚Měl by sis uvědomit, jaké máš štěstí, že máš normální dítě,‘“ dodává s tím, že se Charles vůči Raine od té doby uzavřel, což prý dělal vždycky, když na něj někdo takhle reagoval.

Na další nahrávce zase princezna Diana popisuje, jaké bylo její manželství s dnešním králem Karlem III. „Bylo to tak dospělé. Tady je Diana, učitelka v mateřské škole. Celé to bylo směšné,“ uvádí.

Na jedné z nahrávek hovoří také o problematickém vztahu se svou nevlastní matkou, Raine, která si vzala jejího otce Johna Spencera v roce 1976.

„Byla jsem tak naštvaná. Řekla jsem jí: ‚Strašně tě nenávidím. Kdybys jen věděla, jak moc tě všichni nenávidíme za to, co jsi udělala. Zničila jsi dům. Utratila jsi tátovy peníze.‘ Řekla jsem všechno, co jsem mohla,“ popisuje princezna Diana.

Vzpomíná, že Raine jí na to tehdy odvětila: „Ani nevíš, jakou bolestí tvůj otec kvůli tvé matce prošel.“

„Řekla jsem: ‚Bolest, Raine? To je slovo, ke kterému se ani neumíš vyjádřit,‘“ reagovala podle svých slov Diana. „‚Při své práci vidím lidi trpět tak, jak to ty nikdy neuvidíš. Tomu říkáš bolest?‘ Řekla jsem, že se má ještě hodně co učit. Vzpomínám si, že jsem jí opravdu šla po krku,“ dodala.

Reklama

Doporučované