Hlavní obsah

Depardieu ve rvačce jak z éry Dolce Vita. Jen oběma bitkařům už táhne na 80 let

Foto: Tristar Media, Getty Images

Gérard Depardieu na snímku z letošního ledna.

Ti, kdo byli oné scénce přítomni, se shodují, že působila jak vystřižená ze slavného snímku La Dolce Vita. Nebo zkrátka z některého z filmů natočených v Evropě v šedesátých letech.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Co se stalo? Mnoha skandály opředený doyen francouzského filmu Gérard Depardieu se vrhl na taktéž slavného fotografa celebrit Rina Barillariho. Herci je pětasedmdesát let, Barillarimu, kterému se přezdívá „král paparazzi“, devětasedmdesát.

Lokace: posezení před barem Harry’s Bar na proslulé ulici Via Veneto v Římě, úterý, cca 14:00 místního času.

Scéna: Italská média píší, že Barillari fotil slavného stolovníka a jeho doprovod; Depardieu u stolku hodoval s partnerkou a dvěma dalšími lidmi.

Co se dělo dál, je předmětem sporu, ale třeba CNN se kloní k tomu, že zkrátka vypukla rvačka. Obě strany už podaly na policii trestní oznámení.

„Barillari uvedl, že Depardieuova partnerka Magda Vavrusova vyskočila od stolu a začala ho bít. Pak se k boji připojil Depardieu,“ cituje stanice Barillariho právníka.

„Třikrát mě udeřil pěstí do obličeje (… a) zatímco mě bil, křičel na Italy urážky,“ řekl Barillari pro noviny Il Messaggero, kde sám pracuje.

Jinde ovšem popisují, že než Vavrusová vystartovala, Depardieu opakovaně fotografa žádal, aby jim dal pokoj. Na to jsou svědci, píše třeba Paris Match.

„Rino Barillari, známý jak svými fotkami, tak svými agresivními metodami, násilně strčil do partnerky Gérarda Depardieu,“ citoval francouzský list verzi Delphine Meilletové, advokátky Magdy Vavrusové. Žena si stěžovala, že se fotograf dotkl její hrudi.

Americká stanice mluvila s majitelem příslušného baru Pierem Leporem. A ten potvrdil, že ano, skutečně, k incidentu došlo. Ale na viníka prstem neukázal.

Přítomný publicista Gianni Riotta médiím řekl, že Vavrusová za odcházejícím fotografem vyběhla na ulici a napadla jej. Do rozmíšky se následně vložil i Depardieu, který fotografa několikrát udeřil. Poté na místo dorazili policisté.

„Pak přijela sanitka, aby odvezla Barillariho. V tu chvíli Depardieu odjel autem po Via Veneto. Vypadalo to úplně jako scéna ze 60. let,“ citovala Riottu agentura ČTK.

Foto: harrysbar.it

Rino Barillari u stolku před podnikem Harry’s Bar. Touto dobovou fotkou se Harry’s Bar chlubí na svých webových stránkách.

Aby byl příběh dokonalý, zmiňovaný Harry’s Bar se proslavil už v roce 1960, kdy se objevil ve filmu Federica Felliniho „La Dolce Vita“.

Pro ty z vás, kteří si třeba nevybavují děj, ve velké stručnosti: V hlavní roli novinář Marcello, který sní o kariéře váženého spisovatele a žurnalisty, ale vymetá večírky, píše pro bulvár a čím dál víc propadá povrchnosti, honbě za senzacemi, nulové morálce. Jméno jednoho z fotografů ve filmu – Paparazzo – se stalo stalo synonymem pro bulvární fotografy.

Paparazzo Barillari fotí celebrity – včetně hollywoodských hvězd – přes 60 let. „Za ty roky byl více než dvěstěkrát ambulantně ošetřován, měl 11 zlomených žeber a 82 zničených fotoaparátů,“ píše CNN.

Asi nepřekvapí, že si Barillari na slavné rád počíhá před barem Harry’s.

Doporučované