Hlavní obsah

Drahá ruská střela zasáhla „strategický“ cíl. Veřejnou toaletu

Foto: Facebook/Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”

Snímek z místa ruského záchodového úderu.

Reklama

Ruská střela už poněkolikáté od začátku invaze na Ukrajinu zasáhla toaletu. Podle Kyjeva k tomu tentokrát okupanti použili raketu v hodnotě stovek tisíc dolarů.

Článek

Těžko hodnotit, jestli to byl cílený zásah. Pokud bychom se měli držet dřívějších prohlášení samotného Ruska, odpověď by měla být ano.

Po úderech proti civilním budovám totiž z Moskvy opakovaně zněla slova o tom, že ruská armáda provádí pouze vysoce přesné útoky, takže je vyloučené, aby zasáhla jiné než vojenské cíle. A pokud by to tak přece jenom vypadalo, Rusko zpravidla přispěchá s obviněním, že na místě byli „ukrajinští nacisté“ nebo podobné živly.

Jestli to tak bylo v případě nedělního úderu v Chersonské oblasti, Rusko zatím nekomentovalo. Podle ukrajinského tvrzení tam vysoce přesná střela zasáhla veřejnou toaletu.

„Nepřítel zamířil a zničil další veřejnou toaletu na okraji Novovoroncovky pomocí vysoce přesné rakety vzduch–země Ch-59 odpálené ze (stíhacího letounu) Su-35. Jedna střela Ch-59 stojí stovky tisíc dolarů,“ oznámilo na facebooku jižní velení ukrajinské armády. Tvrzení válečných stran ale nelze nezávisle ověřit.

Není to poprvé, co Ukrajinci informují o ruském zásahu veřejné toalety. Už v dubnu jiný typ střely zasáhl záchod v Huljajpoli v Záporožské oblasti, v květnu pak ruskou zlobu pocítila toaleta na pláži v Oděské oblasti.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované