Hlavní obsah

Mnichovské letiště v úterý zruší kvůli ledovce lety

Foto: Profimedia.cz

Zasněžené letadlo na mnichovském letišti.

Reklama

Mnichovské letiště kvůli očekávané ledovce a silné námraze zrušilo pro část úterý všechny odlety a přílety, výluka potrvá do úterního poledne.

Článek

„Z celkového počtu více než 770 letových pohybů bude zítřejším pozastavením letového provozu ovlivněno nejméně 150 vzletů a 160 přistání. Letiště využije první polovinu zítřejšího dne k odmrazování provozních ploch,“ oznámilo letiště v tiskové zprávě.

Německá média uvádějí, že k obnovení leteckého provozu by mělo dojít v poledne – odpoledne však bude letový řád pravděpodobně ještě výrazně omezen. Cestující by měli podle toho plánovat a informovat se u své letecké společnosti, uvedlo letiště.

„Kvůli omezení letecké dopravy způsobenému silným nástupem zimy ve velké části Bavorska zůstalo v pondělí večer na mnichovském letišti stále ještě asi 1500 cestujících,“ uvedl mluvčí letiště podle webu Der Kurier.

Omezení se podle agentury ČTK dotkne i úterních spojů s pražským Letištěm Václava Havla. Z Mnichova do Prahy neodletí už ani dnešní noční linka. Z Prahy je pak v úterý v 07:05 plánován let do Mnichova, který ale letiště v bavorské metropoli podle prohlášení nebude moci odbavit.

Mnichovské letiště se potýkalo s rozsáhlými omezeními už o uplynulém víkendu – provoz byl kvůli přívalům sněhu pozastaven v sobotu. Dopad to mělo i na odlety a přílety na dalších letištích, včetně pražského. Zasažena byla i železniční doprava a na silnicích se tvořily kolony.

Reklama

Doporučované