Hlavní obsah

Musk poslal „někam“ firmy, které přestaly inzerovat na X

Foto: Frederic Legrand - COMEO, Shutterstock.com

Elon Musk, majitel sociální sítě X (dříve Twitter).

Reklama

Elon Musk ve středu ve vášnivém rozhovoru firmám, které přestaly inzerovat na jeho sociální síti X kvůli antisemitskému obsahu, vzkázal, ať jdou do pr*ele, uvedla agentura Reuters.

Článek

Dvaapadesátiletý miliardář se nejnověji stal terčem kritiky za svou reakci na příspěvek, podle kterého Židé podporují „nenávist vůči bělochům“. „Říkáš naprostou pravdu,“ napsal k postu podnikatel v polovině listopadu. Odsoudil to Bílý dům a řada firem, včetně Apple, Disney či Warner Bros. Discovery, v reakci pozastavila svůj marketing na X.

Ve středečním rozhovoru na konferenci pořádané listem The New York Times (NYT) se Musk nejprve za svůj post omluvil s tím, že byl možná úplně nejhorším ze všech jeho příspěvků, mezi nimiž byla i řada „hloupých“.

Posléze ale Musk, který před pár dny navštívil Izrael, odmítl, že by byl antisemitou a řekl, že by si zadavatelé reklamy neměli myslet, že ho mohou vydírat. Opakovaně přitom použil výraz „fuck you“, kterým je poslal „někam“.

NYT minulý týden napsal, že X může kvůli Muskovu protižidovskému příspěvku do konce roku přijít o příjmy z reklamy ve výši až 75 milionů dolarů (1,7 miliardy korun).

Reklama

Doporučované