Hlavní obsah

Knížku pro děti, jak zvládnout ztrátu tatínka, napsala zřejmě vražedkyně

Foto: Repro: FB Kouri Richins

Kouri Richinsová s rodinou.

Reklama

aktualizováno •

Eric Richins z amerického Utahu před smrtí manželku Kouri podezíral, že ho chce zabít. Jeho obavy se podle vyšetřovatelů naplnily. Policie ji zatkla krátce poté, co vyšla její kniha pro děti o truchlení.

Článek

Kouri Richinsová z amerického státu Utah na jaře 2022 tragicky přišla o manžela. Pár spolu vychovával tři děti, které tak ze dne na den přišly o otce. Velkou ztrátu, především pro jejich tři malé syny, si Richinsová uvědomovala, a rozhodla se proto, že by jim mohla ulevit kniha, kterou pak napsala. Slibovala si od toho, že synové získají jistotu, že je jejich otec s nimi, přestože fyzicky ho už nablízku nemají.

„S dětmi jsem napsala tuto knihu o různých emocích a procesu truchlení, které za poslední rok zažily. Doufala jsem, že to může určitým způsobem pomoct ostatním dětem, aby se s tím vyrovnaly a určitým způsobem našly štěstí,“ řekla v rozhovoru pro utažskou televizní stanici KTVX.

Právě tam představovala knihu „Are you with me?“ (Jsi tu se mnou?), kterou vydala letos 7. března, téměř rok od manželovy smrti. Přidala do ní i věnovaní „úžasnému manželovi a skvělému otci“.

Osudný koktejl

Celý příběh se však podle vyšetřovatelů zřejmě odehrál úplně jinak, než se původně zdálo.

Policie v pondělí třiatřicetiletou vdovu zatkla. Čelí obvinění z manželovy vraždy. Podle soudních spisů ho otrávila smrtelnou dávkou fentanylu, uvádí americký deník The New York Times. Právník ženy odmítl obvinění komentovat.

Mohlo by vás zajímat

Američtí vědci hlásí pokrok v testování vakcíny proti fentanylu – silně návykové látce, která se zásadně podílí na tamní opioidové krizi. Vědci hlásí úspěch v testech na zvířatech a chystají testování na lidských dobrovolnících.

Podle policie se příběh odehrál následovně: Manželé Kouri a Eric Richinsovi večer 3. března 2022 oslavovali uzavření smlouvy o prodeji domu, který Kouri coby realitní makléřka zprostředkovala. Kolem deváté hodiny večer svému manželovi připravila v kuchyni drink Moscow Mule a odnesla mu ho do ložnice. Nápoj byl však otrávený a manžel ho vypil.

Podle soudních spisů Richinsová před vyšetřovateli vypověděla, že té noci nesdílela postel s manželem, protože se jí povedlo usnout během uspávání nejmladšího dítěte. Probudila se prý kolem třetí hodiny ranní, když měl jeden ze synků noční můry.

Teprve pak zamířila do své ložnice, kde ale našla chotě „studeného“ na dotyk. Zavolala záchranku. Lékaři pak tělo devětatřicetiletého muže našli na zemi u nohou postele.

Richinsová před vyšetřovateli tvrdila, že v době, kdy byla u syna, neměla u sebe ani mobil, protože ten nechala zapojený v nabíječce vedle postele.

Vyšetřování už prokázalo, že lhala. V mezičase mezi uspáváním syna a přivoláním sanitky svůj telefon „několikrát“ odemkla a zamkla, přijímala a odesílala zprávy, které následně smazala.

Policie se při pátrání v paměti telefonu dostala až ke komunikaci se „známým“, který v soudních spisech vystupuje jako C. L. Tato osoba čelí několika obviněním v souvislosti s drogami.

Podle vyšetřovatelů se na něj Richinsová v období od prosince 2021 do února 2022 několikrát obrátila a žádala, aby jí sehnal léky proti bolesti na předpis. Tvrdila, že je potřebuje pro „investora, který trpí poraněním zad“.

Dva týdny poté, co léky dostala, napsala Richinsová C. L. znovu s tím, že potřebuje „něco silnějšího“, mluvila o něčem „jako pro Michaela Jacksona“ s tím, že by chtěla fentanyl. C. L. jí prodal 15 až 30 tablet za 900 dolarů.

Jak vážná je opioidová krize a jak vznikla?

Příčiny a následky opioidové krize rozebrala v podcastu Checkpoint americká odbornice Judith Feinbergová.

Manžel měl tušení

Eric Richins podezíral svou ženu již několikrát, že ho chce otrávit. Před lety se s tím svěřil své sestře a krátce před svou smrtí o této možnosti mluvil i před svými přáteli, uvádí britský deník The Independent. Tehdy vzpomínal na společnou valentýnskou večeři, po které se mu udělalo nevolno. Tři dny předtím přitom jeho manželka koupila od C. L. první dávku prášků.

Šest týdnů od druhého nákupu byl Richins nalezen mrtvý, patolog jako příčinu smrti určil předávkování fentanylem. Pitva ukázala, že měl v těle pětinásobek smrtelné dávky fentanylu, kterou požil orálně.

Kromě obvinění z vraždy čelí Richinsová také obvinění ze tří případů držení „predátorské drogy“ GHB, která se většinou používá v případech sexuálního násilí.

Eric Richins před smrtí uvedl, že pokud by ho někdy někdo zavraždil, udělala by to jeho manželka „kvůli penězům“. Včas také změnil závěť a dědictví převedl z manželky na sestru. S Richinsovou se údajně plánoval rozvést.

Vdova byla podle soudních spisů přistižena, jak se snaží změnit údaje k manželově životní pojistce.

Její první stání před soudem je naplánované na 19. května.

Reklama

Související témata:

Doporučované