Hlavní obsah

Video: Putin po čase na veřejnosti. Uctil památku Žirinovského

Vladimir Putin na pohřbu ruského ultranacionalisty Vladimira Žirinovského.Video: twitter/rianru

 

Reklama

Vladimir Putin se od začátku ruské invaze na Ukrajinu objevuje na veřejnosti zřídka. V pátek uctil památku kontroverzního veterána ruské politiky.

Článek

Ruský prezident Vladimir Putin vzdal v pátek hold zemřelému krajně pravicovému politikovi Vladimiru Žirinovskému. K jeho rakvi v moskevském Domě odborů položil kytici růží. Na stejném místě se v roce 1953 konal i smuteční obřad za Josifa Vissarionoviče Stalina.

Předtím se za Žirinovského konala i mše v moskevské katedrále Krista Spasitele, kterou vedl moskevský patriarcha Kirill.

Dlouholetý poslanec Státní dumy byl známý svými kontroverzními výroky. Koncem loňského roku nejspíš předvídal datum ruské invaze na Ukrajinu, píše agentura AFP. O jeho úmrtí jsme psali zde.

Ruský prezident se od začátku invaze na Ukrajinu objevuje na veřejnosti jen zřídka. Na začátku března se mluvilo například o jeho setkání se stevardkami letecké společnosti Aeroflot. V polovině měsíce se na moskevském stadionu zúčastnil oslav výročí ruské anexe Krymu.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované