Hlavní obsah

Video: Výbuchy v ruském muničním skladu u hranic s Ukrajinou

Bez komentáře: V blízkosti města Bělgorod, které se nachází nedaleko hranic s Ukrajinou, byla v úterý pozdě večer slyšet série výbuchů.Video: twitter/nexta_tv

 

Reklama

V blízkosti města Bělgorod, které se nachází nedaleko hranic s Ukrajinou byla v úterý pozdě večer slyšet série výbuchů. Agentura TASS s odkazem na místní úřady uvádí, že šlo o vojenský objekt zničený ukrajinskou střelou.

Článek

Na videu zveřejněném dvěma místními zpravodajskými servery je v dálce vidět několik explozí. Agentura TASS uvedla, že mělo jít o muniční sklad ve vesnici Krasnyj Okťabr nedaleko Bělgorodu, který zasáhla ukrajinská raketa. Agentura Reuters napsala, že se jí zatím nepodařilo informace řádně ověřit.

Agentura RIA Novosti píše, že příčinou výbuchu se podle předběžných informací stal spíš lidský faktor.

Pokud by bylo potvrzeno, že se jednalo o raketu, která byla vypálena z ukrajinského území, bylo by to zřejmě nejméně druhé významné ostřelování ruských vojenských cílů od začátku invaze, píše server New York Post.

Už prvních dnech války zasáhly ukrajinské rakety ruské letiště Millerovo ležící v Rostovské oblasti, napsala stanice CNN s odvoláním na videa ze sociálních sítí.

Regionální gubernátor Vjačeslav Gladkov uvedl, že na místě nebyli žádní zranění. Agentura TASS s odkazem na pracovníka záchranné služby ale informovala, že na místě byli zraněni 4 ruští vojáci.

Bělgorod je jen 80 km severně od ukrajinského města Charkov, které ruské síly v posledních týdnech silně bombardovaly. Jaká je situace na bojišti, píšeme zde.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované