Hlavní obsah

ZČU zrušila obě mezinárodní letní školy - jazykovou a uměleckou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

.ZČU zrušila obě mezinárodní letní školy.

Reklama

Západočeská univerzita v Plzni kvůli koronavirové pandemii zrušila dvě největší letní školy, kam se každoročně hlásí kolem 1000 lidí. Jde o mezinárodní jazykovou školu a mezinárodní uměleckou školu ArtCamp.

Článek

Obě akce jsou přesunuté na příští rok. „Většina menších letních škol se zatím na výuku připravuje, avšak záleží na nařízeních vlády,“ řekla mluvčí plzeňské univerzity Šárka Stará.

Obě zrušené akce měly tradičně společný zahajovací den, letos měl být 13. července, a závěrečnou slavnost spojenou s koncertem. „Příští rok by se školy měly uskutečnit od 12. do 30. července,“ uvedla mluvčí.

ArtCamp dává českým i zahraničním příznivcům umění možnost strávit část léta v kreativním prostředí, objevit či rozvinout svůj talent, potkat zajímavé umělecké osobnosti a připravit se k přijímacím zkouškám na umělecké vysoké školy. Jazykovou školu vedou zábavnou formou kvalifikovaní lektoři a rodilí mluvčí.

ZČU dále zrušila kurz JuniorFEL, který seznamuje žáky druhého stupně se základními poznatky a zajímavostmi v elektrotechnice a elektronice. Neuskuteční se soustředění JuniorFEL2, určené pro studenty netechnických středních škol. Také letní škola virtuální reality, která měla být v červenci pro studenty středních škol, letos nebude, stejně jako letní škola Univerzity třetího věku ZČU.

Většina organizátorů letních škol zatím čeká na další vývoj a nařízení vlády. Například Kreativně sportovní příměstský tábor od 29. června do 3. července pro děti od 6 do 13 let, Homo Economicus od 13. do 17. července, kde skupinky dětí nahlížejí do světa ekonomických věd a kybernetická soustředění Campo Arduino a Campo Lampone. S rozhodnutím vyčkávají také organizátoři programovacího soustředění Boot Camp. Letní škola MechCamp, plánovaná na 2. až 4. září, by se měla uskutečnit. Určena je pro středoškoláky, které zajímá matematika a fyzika, biomechanika, mechanika tekutin, dynamika a kompozitní materiály.

Reklama

Doporučované