Hlavní obsah

Vážím si těch, kteří posílají pomoc, vzkázal Zeman

Foto: Repro Prima CNN

Prezident Miloš Zeman.

Reklama

Ke katastrofě na jižní Moravě se vyjádřil prezident Miloš Zeman. Vyjádřil soustrast pozůstalým a řekl, že dal příkaz Hradní stráži, aby její členové pomohli na Hodonínsku a Břeclavsku.

Článek

Prezident Miloš Zeman dnes vyjádřil soustrast pozůstalým obětí ničivé bouře na jižní Moravě a poděkoval zasahujícím záchranářům. V projevu, který natočila televize CNN Prima News, také ocenil solidaritu lidí. Prezident věří, že se postižené obce vrátí i díky ní k běžnému životu.

„Chtěl bych v první řadě vyjádřit svoji hlubokou soustrast pozůstalým po obětech této živelní katastrofy. Chtěl bych popřát brzké uzdravení všem zraněným,“ řekl prezident.

Poděkoval zasahujícím hasičům, vojákům a policistům a připomněl, že dal příkaz Hradní stráži, aby její členové pomohli na Hodonínsku a Břeclavsku podle potřeb záchranářů s odstraňováním následků bouře. „Jsem rád, že s Hradní stráží jede i moje dcera (Kateřina Zemanová), aby rozdala dary z nadačního fondu,“ uvedl Zeman.

Katastrofa, jež zhatila pět lidských životů, je podle něho příležitostí k vyjádření solidarity. „A já si nesmírně vážím všech těch, kdo již dnes posílají pomoc,“ zdůraznil prezident.

Jak uvedl, chce věřit, že se postižené obce vrátí díky solidaritě obyvatel k normálnímu životu podobně jako Troubky a Bochoř na Přerovsku po rozsáhlých povodních v roce 1997. „Chtěl bych vyjádřit naději, že český národ se dokáže vždy semknout a solidarizovat, když se ocitne v situaci, kdy je to zapotřebí. Děkuji všem, kdo pomáhají a ještě budou pomáhat,“ dodal prezident.

Reklama

Doporučované