Hlavní obsah

Agrofert se stáhl ze sponzoringu plesu Univerzity Karlovy

Foto: Profimedia.cz

Agrofert.

Reklama

Rektor ve finančním příspěvku od Agrofertu problém neviděl. Ohradili se proti němu studenti 2. lékařské fakulty.

Článek

Společnost Agrofert nebude sponzorovat nadcházející ples Univerzity Karlovy, zjistil Deník N. Studentům pražské vysoké školy finanční příspěvek od firmy patřící do svěřenského fondu Andreje Babiše vadil, ohradili se proti tomu i dopisem zaslaným rektorovi univerzity Tomáši Zimovi.

Zima ve sponzoringu problém neviděl. „Agrofert je jedním z mnoha partnerů a sponzorů plesu UK od roku 2015 a platí pro něj naprosto stejná pravidla spolupráce jako pro všechny ostatní,“ uvedl tento týden pro Seznam. „Ples univerzity má mnoho partnerů z řad velkých i malých společností. V případě podpory plesu UK se jedná výhradně o zveřejnění log či reklamních vizuálů partnerů v rámci akce a její propagace a poskytnutí vstupenek na ples,“ vysvětlil dále Zima.

Deníku N dnes k záležitosti řekl, že mu zástupci Agrofertu v dopise napsali, že nechtějí více jitřit atmosféru. Mluvčí společnosti Karel Hanzelka věc blíže komentovat nechtěl – s odkazem na to, že Agrofert je soukromou společností, která své smluvní vztahy obecně nekomentuje.

Společnost měla ples Univerzity Karlovy letos sponzorovat počtvrté. Každoroční Reprezentační ples UK se má konat 25. ledna 2019 v Paláci Žofín v Praze. Mezi sponzory je třeba Skupina ČEZ, J&T Banka nebo Česká spořitelna.

Reklama

Doporučované