Hlavní obsah

Archeopark Pavlov otevře pro návštěvníky od příštího víkendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Archeopark Pavlov na Břeclavsku se pro návštěvníky otevře v pátek 15. května. Jeho vedení nyní řeší, jak umožnit návštěvníkům prohlídku a přitom dodržet doporučení Ministerstva kultury pro muzea a galerie.

Článek

ČTK to řekla vedoucí památníku Zuzana Havlická.

„Prozatím otevřeme na pátky, soboty a neděle, všední dny bude zavřeno. Naše expozice je komplikovanější na uhlídání, je to otevřený prostor. Proto by měly návštěvníky směrovat vymezovací pásky i vymezovací sloupky,“ uvedla Havlická.

V expozici archeoparku budou vypnuté interaktivní prvky, v kinosále bude omezená možnost sezení. Zároveň budou zaměstnanci expozice dohlížet na to, aby se nehromadilo příliš mnoho lidí na jednom místě.

„Máme našité roušky, máme štíty a pro návštěvníky dezinfekci. Zatím doufáme, že náklady na tyto prostředky dokážeme pokrýt ze vstupného. Jsme připraveni v případě příliš velké návštěvnosti na chvíli uzavřít pokladnu, odkud se expozice zase neuvolní. Příští víkend to otestujeme,“ uvedla vedoucí archeoparku. Pokladní bude podle ní od návštěvníků oddělovat plexisklo.

Archeopark také zatím neotevře knihovnu. Podle Havlické není v silách jeho zaměstnanců zajistit takovou péči o vypůjčené knihy, jak vyžadují pokyny z ministerstva.

Muzea, galerie, výstavní síně a venkovní prostory památek se mohou pro návštěvníky podle nařízení vlády otevřít už v pondělí 11. května.

Reklama

Doporučované