Hlavní obsah

Šťastný podcast: 70 úspěchů Petra Fialy. Za kolik z nich vděčí Babišovi?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Šťastný podcast o tom, jak za všechno může Babiš.

Reklama

Článek

Které vládní úspěchy patří ve skutečnosti někomu jinému a jak vysoké IQ si naměřil Andrej Babiš? O tom pojednává dnešní Šťastný podcast, kterým vás provedou Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Při posledním hlasování o nedůvěře vládě promluvil také premiér Petr Fiala. Původně měl být ten projev koncipován jako obhajoba úspěchů jeho kabinetu, ale dopadlo to bohužel jako vždycky – nadáváním na Babiše, kterého Fiala mimochodem ve svém projevu zmínil násobně víckrát než všechny své ministry dohromady.

Ale ve druhé polovině svého vystoupení se Fiala přeci jen dostal k tomu, že jeho vláda dělá i dobré věci, a představil seznam celkem 70 bodů, které to mají dokazovat. Naštěstí je tady ovšem analytický tým Šťastného podcastu, který se nebojí tyto „úspěchy“ uvést na pravou míru.

„Bod 56. Zvládli jsme poslední velkou vlnu covidu, a to bez zákazů a bez lockdownu,“ cituje Fialův projev producent Šťastného pondělí Ondřej Lasák, „tak to je myslím super úspěch, ne? Vláda Petra Fialy v podstatě zrušila covid.“

„Myslím, že tohle byla jedna z nejšťastnějších vlád na světě, co se covidu týče. Protože když nastoupila, tak přišla i mutace omikron. Takže ano, moc děkujeme: Zvládli jste to a nezavřeli jste jedinou hospodu a jedinou školu. Protože jste vůbec nic ani dělat nemuseli,“ glosuje Jindřich Šídlo.

Kolik dalších podobných bodů jsme našli a rozklíčovali, že nejsou tak úplně zásluhou vlády? A za kolik jich dokonce musí Fiala přímo poděkovat Babišovi? To se dozvíte od trojice Šídlo–Sulimenko–Lasák v první části podcastu.

Jak vysoké IQ má Babiš?

Ve druhé části se jako obvykle připojí také Tereza Povolná s novinkami ze sociálních sítí českých politiků. A podobně jako Petr Fiala, i Tereza dnes celý svůj čas věnovala Andreji Babišovi a tomu, jak se ho na sociálních sítích snaží prodat jeho marketéři.

„Všeobecně oblíbená kategorie síťového obsahu Andreje Babiše, kterou má prý moc rád i on sám, jsou odpovědi na otázky lidí. Nebo spíš stážistů, kteří to sázejí do nějakých excelových tabulek. Takže se ho tam ptají na úplné blbosti, třeba na to, jak vysoké má IQ. A Andrej Babiš odpověděl, že má 128,“ líčí Tereza Povolná.

„Ale to se testoval na nějakém stroji z Agrofertu, ne? Nebo mu ho měřil Martin Kolovratník,“ poznamenává Šídlo.

Ovšem jak Tereza zjistila ze stejné Babišovy odpovědi, IQ podle něj není ta nejdůležitější věc. „Daleko důležitější je prý emoční inteligence,“ krčí rameny Povolná. A jaké má Andrej Babiš zkušenosti s ní, to se dozvíte v druhé části našeho zábavného podcastu. Poslechnout si ho můžete třeba v přehrávači nahoře nebo nás odebírejte ve své oblíbené aplikaci.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované