Hlavní obsah

Šťastný podcast: Seznamte se, toto jsou noví hrdinové nacionalistické scény

Foto: Seznam Zprávy

Dnešní Šťastný podcast věnujeme talentům nacionalistické scény, které jednou nahradí Tomio Okamuru.

Reklama

Článek

Koho se vyplatí sledovat na „vlastenecké“ scéně a jak bude vypadat klub senátorek Kovářové a Zwyrtek Hamplové? To a mnohé další dnes ve Šťastném podcastu řeší tým Šťastného pondělí a také speciální host – TMBK.

Tomio Okamuru znáte, ale víte, kdo ho třeba jednou na postu vrchního nacionalisty nahradí? Jedno jméno ke sledování pro vás máme: Jindřich Rajchl.

„On teď vystupuje všude – v XTV, ve Třech mačetách, u Stanislava Novotného, na demonstracích. A on opravdu umí pochopit náladu davu, a když třeba vysvitne sluníčko, tak začít křičet, že konečně vysvitlo slunce nad Českou republikou,“představuje Rajchla Jindřich Šídlo.

„A je v mnohém sofistikovanější než Tomio Okamura,“ dodává Konstantin Sulimenko, „když Okamurovi někdo položí otázku, tak začne křičet a opakuje jako kolovrátek svoje mantry. Zatímco Rajchl mluví velmi klidně, racionálně a téměř máš chuť se nad jeho argumenty zamyslet.“

„Tak on když kdokoliv je vedle Xavera Veselého, tak s takovým člověkem mnohem spíš sympatizujete, i když vlastně nechcete,“ glosuje Ondřej Lasák.

Jindřich Rajchl je předsedou strany PRO, což je zkratka slov právo, respekt, odbornost. „Pozor, neplést s hnutím PES, což je právo, ekonomika, svoboda. A pak existuje dalších pár půlprocentních stran, které vzaly tři náhodná slova a daly je dohromady, jako třeba hnutí BOS - bezpečnost, odpovědnost, solidarita,“ upozorňuje Sulimenko.

Pusťte si aktuální díl Šťastného pondělí

V našem Výběru z hrozných, tedy tom nejhorším nejlepším ze světa politiků používajících internet, jsme v aktuálním podcastu rozebrali senátní volby a reakce na ně. Smutné je, že jsme přitom díky nově zvolené senátorce Janě Zwyrtek Hamplové vůbec nemuseli opouštět téma alternativní nacionalistické scény.

Zeptali jsme se samozřejmě také našeho nového kolegy Tomáše Břínka alias TMBK na jeho nejlepší osobní zážitky s politiky. „Když Tomio Okamura kdysi prohlásil, že by radši skočil z okna, než by byl vychovávaný stejnopohlavním párem, tak jsem v jedné montáži udělal na zemi před Sněmovnou obrys s nápisem Tomio Okamura. A on to sdílel s tím, že to vytvořili jeho odpůrci a rozjel na tom velkou kampaň,“ vzpomíná Tomáš Břínek.

Šťastný podcast si pusťte v přehrávači v úvodu článku, na Podcasty.cz nebo ve své oblíbené podcastové aplikaci!

S dalším dílem se vrátíme opět příští pondělí.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované