Hlavní obsah

Babiš se na Hradě setkal s šéfem NKÚ. Zlepšíme komunikaci, slíbil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Ilustrační foto.

Reklama

Dvojici si na Pražský hrad pozval prezident Miloš Zeman.

Článek

Prezident Miloš Zeman dnes na Hradě přijal společně premiéra Andreje Babiše (ANO) a prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Miloslava Kalu.

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček uvedl, že cílem setkání bylo, aby premiér s prezidentem NKÚ „navázali dialog“. Babiš ČTK napsal, že náplní jednání byla spolupráce NKÚ a vlády. Na dotaz, k čemu účastníci dospěli, odpověděl, že zlepší vzájemnou komunikaci.

Babiš kritizoval NKÚ poté, co zveřejnil zprávu hodnotící loňský rok v Česku. Ve zprávě NKÚ mimo jiné uvedl, že stát není schopen správně reagovat na dynamické změny ve společnosti, ať už jde o digitalizaci, zjednodušení daňových povinností, úspory energií, sociální bydlení či dopravu. Kabinet se proti tomu ohradil dopisem, Babiš Kalu kritizoval, že „dělá politiku“.

Kala se pak koncem dubna zúčastnil jednání kabinetu a poté zdůraznil, že zpráva je otiskem k určitému datu, ale nevztahuje se k současnému menšinovému kabinetu ANO a ČSSD.

Reklama

Doporučované