Hlavní obsah

Bouře Eleanor má ve Francii už tři oběti. Záplavy i laviny hrozí nadále, alpská lyžařská střediska jsou uzavřena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bouře Eleanor si od středy ve Francii vyžádala tři obětiVideo: AP

 

Reklama

Bouře Eleanor, která tento týden zasáhla západní Evropu, si ve Francii vyžádala tři oběti. Další člověk se pohřešuje. Meteorologové varují před záplavami a lavinami.

Článek

Bouře Eleanor si ve Francii od středy vyžádala už tři mrtvé, jeden člověk se stále pohřešuje. Meteorologové varují před dalšími záplavami. Na horách kvůli dešti a silnému větru, který dosahoval až 150 kilometrů za hodinu, hrozí laviny. Tisíce lyžařů se tak nedostanou na sjezdovky, napsal francouzský deník Le Figaro.

Třetí obětí bouře se ve čtvrtek stal zemědělec ze Savojska, jehož tělo bylo nalezeno pod hromadou sněhu nedaleko jeho vysokohorské chaty. Předchozími oběťmi byl lyžař, na kterého spadl strom, a stará žena, která zemřela na zástavu srdce, když byl její dům zaplaven a zavalen bahnem.

Hasiči z východní Francie stále pohřešují svého kolegu dobrovolníka, kterého odnesl proud z rozvodněného toku, když se muž pokoušel pomoci rodině uvězněné na střeše auta. Hasiče hledá asi osmdesát lidí a pátrají po něm dvě helikoptéry.

Ačkoli nejvyšší stupeň lavinového nebezpečí platil ve francouzských Alpách ve čtvrtek, pády lavin hrozí podle meteorologů i nadále, především ve výšce dva tisíce metrů nad mořem.

Reklama

Doporučované