Hlavní obsah

Co je ošklivé, ale prodává se líp než Xbox? Vánoční svetr od technologického giganta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Podívejte se, co je ošklivé, ale lidé to chtějí víc než Xbox. Vánoční svetry vydal Microsoft.Video: Jan Marek

 

Reklama

Ošklivé vánoční svetry z limitované edice Microsoftu jsou lepší než ty klasické se soby a dalšími vánočními motivy - nejen podle médií a fandů, ale i podle prodejů.

Článek

Jen, co se tři svetry s logy Malování, Windows 95 a XP začaly prodávat, hned se po nich zaprášilo, píše magazín Forbes. Oficiální e-shop Xbox Gear je nabízel od 1. prosince za 70 dolarů, v přepočtu tedy za 1520 korun, a to ve třech velikostech: S, M a 3XL.

Přestože uvedená cena ani nepočítá s daní a dalších 26 dolarů, tedy asi 570 korun, si firma účtuje za dopravu do Evropy, vyprodaly se už ve čtvrtek a další se podle internetových stránek naskladní či začnou expedovat až 29. ledna.

+8

Podpora neziskovce podporující ženy v IT

Microsoft si nicméně tržby z prodeje úspěšnějšího než u své herní konzole Xbox nenechá jen pro sebe. Majitelé svetrů mohou mít hřejivý pocit i z toho, že 20 dolarů, tedy zhruba 440 korun, z každého prodaného kusu půjde neziskové organizaci Girls Who Code, která usiluje o snížení genderových rozdílů v IT a podporuje vzdělání žen v této oblasti. Celosvětově už oslovila na 500 milionů lidí a 300 tisícům už skrz své programy pomohla. Microsoft jí daruje nejmíň přes milion korun, dodává časopis Verge.

Technologičtí giganti à la módní guru

Technologický gigant začal Ošklivé svetry neveřejně nabízet převážně influencerům poprvé v roce 2018. Loňský model Windows XP třeba doručoval i v obalu podobném původní krabicové verzi tohoto operačního systému. Marketingový trik si společnost dost možná propůjčila od svého bývalého šéfa a spoluzakladatele Billa Gatese, ze kterého se stal svetrový guru asi stejně jako z černo-rolákového Steva Jobse z Applu nebo šedo-tričkového Marka Zuckerberga z Facebooku.

Reklama

Doporučované