Hlavní obsah

Den v byznysu: Český byznys přišel o člověka, který „měl čuch“ na příležitosti

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Markéta Bidrmanová

 

Reklama

Přehled nejdůležitějších událostí z českého i světového byznysu z pondělí 29. března.

Článek

Smrt Petra Kellnera

V sobotu při nehodě vrtulníku v horách na Aljašce zemřel nejbohatší Čech, vlastník investiční skupiny PPF, Petr Kellner. Spolu s ním zemřeli další čtyři lidé a jeden člověk byl převezen ve vážném stavu do nemocnice. Příčiny nehody vyšetřuje americká policie.

Úmrtí Petra Kellnera

- O nehodě, při které Petr Kellner zahynul, více v tomto textu

- Portrét Petra Kellnera najdete v tomto článku

- Grafika: byznysové dědictví po Petru Kellnerovi - zde

- Jak na úmrtí reagují trhy, čtěte zde

Suez je volný

400 metrů dlouhou loď Ever Given, která od úterý blokuje Suezský průplav, se podařilo vyprostit. Na vyproštění lodi pracovalo 14 remorkérů a několik bagrů, které vykopaly jámu o hloubce 18 metrů.

Střední Čechy podpoří bydlení

Středočeský kraj založil fond na podporu obecního bydlení. Obce z něj mohou čerpat peníze na výstavbu sociálních bytů nebo dostupných bytů pro nájemníky bez omezení. Ve fondu je pro začátek 20 milionů korun.

USA „povládnou“ ještě půl století

USA zůstanou bohatší než Čína ještě alespoň 50 let, tedy dlouho poté, kdy by Čína měla překonat USA a stát se největší ekonomikou světa. To by mělo přijít kolem roku 2032. Pro server CNBC to vypočítal ekonom EIU Simon Baptist.

Polovina prodejen v centrech jsou výdejny

V obchodních centrech podle průzkumu společnosti CBRE funguje 53 procent prodejen jako výdejní místo e-shopů. V prodejně lidé vyzvedávají průměrně každou pátou položku.

Nemocných ve firmách je stále méně a méně

Podíl pozitivních případů ve firmách podle Svazu průmyslu a dopravy klesá. V prvním kole činil podíl pozitivních případů 0,77 procenta, ve druhém a třetím kole testování už zhruba jen půl procenta.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované