Hlavní obsah

Den v byznysu: Dinosauři maloobchodu nevymřeli, díky pandemii sílí

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve středu 3. února.

Článek

Že v koronavirové pandemii vyhrály e-shopy s potravinami, jako jsou Rohlík a Košík, bylo jasné už při pohledu na nedostupná okna pro závoz potravin. Ale k vítězům pandemie patří i dinosauři maloobchodu – velké hypermarkety. Vše na jednom místě v kombinaci s nutkáním udělat jeden velký nákup za týden místo třech menších udělaly své.

Přepřahání v Amazonu

Jeff Bezos, zakladatel IT behemota Amazon, oznámil, že se stahuje z čela společnosti a přesouvá se na místo výkonného předsedy správní rady podniku. Nahradí ho šéf cloudových služeb Amazonu Andy Jassy. Kam může firmu dovést?

Jedeme... a nic nás nezastaví

Na Vaňkově kopci v Moravskoslezském kraji se dopoledne pár hodin lyžovalo. Skiareál na protest spustil vlek. Provoz pak před polednem ukončila policie, podle organizátorů zadržela jednoho z jejich spolupracovníků, proto vlek raději vypnuli. Ničeho však prý nelitují a chtějí spouštět další vleky.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované