Hlavní obsah

Den v byznysu: Účet za covid je drsný. Jen za Klause to bolelo víc

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 2. února.

Článek

Ekonomický propad roku 2020 o 5,6 procenta je podle statistiků tak hluboký, že Česko nic podobného nezažilo od nezbytné demontáže socialistické ekonomiky pod taktovkou Václava Klause staršího. Z šoku raných 90. let vyšlo Česko vítězně a rychle rostlo, analytici doufají, že se tento scénář podaří zopakovat i v následujících letech – pokud něco nepokazíme.

Od rozvozu k e-shopu

Boom online rozvozu potravin až ke dveřím, který posílila pandemie, přilákal nového hráče. Svůj e-shop spustilo Dáme jídlo. Spíš než supermarketem chce být menší večerkou. Do rozjezdu v Praze dá desítky milionů korun.

Matka všech monopolů na obzoru

Za symbol největšího monopolu se v USA historicky považuje ropný gigant Standard Oil. Ten politici rozbili a po 110 letech jednají nástupnické společnosti ExxonMobil a Chevron o novém spojení. Vznikl by ropný gigant s hodnotou vyšší než 350 miliard dolarů.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované