Hlavní obsah

Den v byznysu: Uklidňující vzkaz z ČNB a program na záchranu restaurací

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 6. října.

Článek

Asociace malých a středních podniků žádá stát o pomoc restauracím kvůli koronavirové pandemii. Mezi kroky, které navrhuje, je třeba snížení DPH v restauracích na pět procent nebo legalizace spropitného. A co dalšího se dnes stalo v byznysu:

Mora: Nebude to jako na jaře

Zářez do ekonomiky nebude po druhém nouzovém stavu tak radikální jako na jaře, říká viceguvernér Marek Mora. Dno krize už je za námi, doufá při pohledu na meziroční pokles HDP ve druhém čtvrtletí o 11 %. Jenže lidé a firmy se začali omezovat sami.

Miliardář z akvaparku hledá hotel

Miliardář Pavel Sehnal chce koupit v době krize další hotely. Jeho SPGroup sdružuje přes 50 firem z různých oblastí, včetně hotelu a akvaparku v Čestlicích. S generální ředitelkou společnosti Aquapalace Praha Vladanou Horákovou si o Sehnalově akviziční chuti povídala Petra Krmelová.

Boj o cenu proudu

Cenová válka mezi hlavními dodavateli elektřiny v Česku pokračuje. Společnost innogy v reakci na nedávné oznámení firmy ČEZ od listopadu zlevní elektřinu u základního produktu Standard v distribučním území ČEZ Distribuce v průměru o devět procent.

Potravinářské firmy ve Velké Británii vyzvaly vládu, aby zpřísnila pravidla ochrany deštných pralesů. Po přísnějších pravidlech proti odlesňování volá i americký řetězec McDonald's. Ministři v Británii chystají zákon, který zakáže využívat produkty, které vznikly díky nelegálně odlesněné půdě.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Související témata:

Doporučované