Hlavní obsah

Den v byznysu: Vraťte děti do škol, jinak se odnaučí žít ve společnosti

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 23. února.

Článek

Člověk je tvor společenský, psal už řecký filozof Aristotelés – a také doplnil, že kdo nežije ve společenství, je buď zvíře, nebo bůh.

Matematik a investor Karel Janeček říká, že koronavirová pandemie připravila české děti o možnost žít jako tvor společenský. A apeluje, aby se kvůli sociálnímu kontaktu školy co nejdříve otevřely.

Český žralok na Jadranu

Společnost CPI Property Group, která patří do impéria realitního magnáta Radovana Vítka, chystá velké nákupy. Do jejího hledáčku se dostala především Itálie, kterou Vítek a šéf jeho společnosti Martin Němeček považují za obrovskou příležitost. Dohromady má skupina na nové akvizice připraveno asi 33 miliard korun.

Divoká bitcoinová jízda

Mít bitcoin a koukat se, jak se rychle zhodnocuje, je jedna věc. Ale mít opravdové dolary na účtu je věc druhá. Řada investorů si řekla, že dá přednost americké měně, čímž poslala kurz bitcoinu zpátky pod hranici 50 tisíc dolarů.

Nejdražší Velikonoce v historii

Odborový předák Josef Středula nabídl vládě řešení koronavirové krize. Chtěl by využít velikonočních svátků a na týden kompletně zmrazit ekonomický život v Česku. Podle údajů SZ Byznys by to vyšlo na 70 miliard korun.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované