Hlavní obsah

Den v byznysu: Zboží musí proudit, jenže na české hranici to drhne

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Markéta Bidrmanová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 15. února.

Článek

V legendárním sci-fi filmu Duna zazní věta „koření musí proudit“. Řeč je o vzácné substanci, která mimo jiné prodlužuje život a bez které nelze cestovat mezi planetami. Pro naši dobu platí věta „zboží musí proudit“. Jenže záběry z česko-německého pomezí ukazují, že se výměna zboží kvůli koronaviru zadrhla. Pro české dopravce jde o vážný problém.

Dostavba D4 začne v březnu

V březnu se v Česku rozběhne vůbec první stavba dálnice, na které spolupracuje stát se soukromým sektorem formou PPP projektu. Ministr dopravy Karel Havlíček podepsal s vítězným konsorciem DIVia smlouvu na dostavbu D4 mezi Příbramí a Pískem. Kritici tvrdí, že je projekt předražený.

VW slaví výročí

Před 85 lety při zahájení mezinárodní výstavy automobilů v Berlíně oznámil nacistický vůdce Adolf Hitler, že byl zkonstruován německý lidový automobil – Volkswagen.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované