Hlavní obsah

Do série Igráčků s rouškami přibudou vojáci, pošťáci a popeláři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Figurky Igráčků s ochrannými rouškami zaujaly, první série 20 000 kusů nestačí pokrýt poptávku.

Článek

Firma EFKO-karton z Nového Veselí se proto rozhodla vyrobit další sérii těchto hraček, navíc rozšířenou o nové figurky představující vojáky, pošťáky a popeláře. Také z jejich prodeje věnuje část peněz na nákup ochranných prostředků pro záchranáře a zdravotníky bojující proti koronaviru. ČTK to dnes řekl jednatel Miroslav Kotík.

„Ne, že bychom na začátku zapomněli na vojáky, ale neměli jsme v té době nalisovaná potřebná tělíčka. Proto jsme je nemohli do první vlny zahrnout,“ uvedl. Připomněl, že projekt firma vymyslela a dostala do výroby během týdne. Mezitím se podle Kotíka ozývaly hlasy, že jsou opomíjeni třeba pošťáci nebo popeláři, které ve službě také ohrožuje nákaza.

První Igráčky s rouškami začaly pracovnice v závodě kompletovat 27. března. Během prvních dní od spuštění prodeje přišlo podle jednatele nečekané množství objednávek. Do začátku Velikonoc tak firma vybrala na nákup ochranných prostředků 215 025 korun. Po dohodě s krajem za ně pořídí 500 ochranných overalů, stejné množství ochranných plášťů pro zdravotníky a roušky. „Vše jsme objednali u českých výrobců za velmi příznivé ceny,“ řekl Kotík.

Igráčci s rouškami se prodávají na e-shopu nebo v obchodech, které mohou mít otevřeno. Efko připravuje díly na dalších 40 tisíc figurek. Podmínky prodejní kampaně se s novou sérií nemění. Maloobchodní cena jedné figurky zůstává 79 korun, na prostředky proti nákaze jde z každého balení 15 korun.

Osmicentimetrové figurky Igráčka jsou na trhu od roku 1976, původním výrobcem byla Igra Praha. Efko vrátilo Igráčky v novější podobě na trh v roce 2010, ročně jich dodává asi 200 tisíc.

Podnik s 50 zaměstnanci produkuje i společenské hry a kartonážní obaly. Velký podíl výroby teď podle Kotíka zabírají Igráčci s rouškami a další nový výrobek zavedený s koronavirovou krizí - ochranné plastové šíty. Poptávka je po nich z různých oborů, včetně klinik, sociálních zařízení a obchodů.

Reklama

Doporučované