Hlavní obsah

Exposlanec Feri je v nemocnici. Policie mluví o pokusu o sebevraždu

Foto: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

Exposlanec za stranu TOP 09 Dominik Feri.

Reklama

Bývalý poslanec Dominik Feri, který čelí obvinění ze sexuálního obtěžování a znásilnění, byl převezen do nemocnice. Policejní mluvčí uvedl, že se podle prvotních informací pokusil o sebevraždu.

Článek

Exposlanec TOP 09 Dominik Feri byl v sobotu v podvečer převezen do nemocnice se středně těžkým zraněním, uvedl server Blesk.cz. Podle jeho informací se spekuluje o možné sebevraždě a případem se zabývají kriminalisté.

Podle Blesk.cz byl exposlanec Dominik Feri do jedné z pražských nemocnic převezen při vědomí. „Vyjížděli jsme do ulice Kubelíkova k úrazu 25letého muže. Po ošetření byl převezený do nemocnice,“ řekla serveru mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

„Mohu potvrdit, že jsme po 17. hodině asistovali rychlé záchranné službě v bytě v Kubelíkově ulici, kde se podle prvotních informací muž pokusil o sebevražduByl převezen k ošetření do nemocnice,“ uvedl pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský. Mluvčí dodal, že se případem již zabývají kriminalisté. Podle serveru Novinky.cz šlo údajně o bodnořezná zranění.

Dominik Feri čelí trestnímu stíhání ze sexuálního obtěžování a znásilnění. Policie se o Feriho začala zajímat loni poté, co servery Deník N a A2larm přinesly svědectví několika mladých žen, na nichž se měl nyní již bývalý poslanec dopustit sexuálního násilí.

Prověřování skončilo letos začátkem března, tedy po devíti měsících práce, a kriminalisté Feriho obvinili. Seznam Zprávy už dříve informovaly, že policejní dokumenty hovoří o třech skutcích – o dvou dokonaných znásilněních a jednom pokusu o znásilnění. Jedné z dívek přitom v době činu bylo 17 let.

Dominik Feri od začátku odmítá, že by se dopouštěl sexuálního násilí. „Není pro mě většího pocitu potupy a osobního selhání než se ohlédnout zpět na situace, kdy jsem se zachoval nevhodně, nepatřičně či negentlemansky. Všechna taková selhání mě mrzí a hluboce a upřímně se za ně omlouvám,“ řekl zároveň v minulosti.

Krátce poté, co média svědectví dívek zveřejnila, rezignoval na post poslance a nekandidoval ani v podzimních volbách do Sněmovny.

Státní zastupitelství letos v květnu zamítlo stížnost Dominika Feriho proti zahájení trestního stíhání. „O stížnosti rozhodovalo Městské státní zastupitelství v Praze, které stížnost zamítlo jako nedůvodnou,“ potvrdil Aktuálně.cz mluvčí státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Reklama

Související témata:

Doporučované