Hlavní obsah

Moravskoslezský výbor KDU-ČSL vyzval ke svolání mimořádné konference strany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Marian Jurečka.

Reklama

Nejrychlejší možné svolání celostátního sjezdu strany požadovala již v pátek českobudějovická KDU-ČSL. Vyzvala ostatní organizace, aby se k tomu připojily.

Článek

Moravskoslezský krajský výbor KDU-ČSL vyzval předsednictvo strany ke svolání mimořádné celostátní konference. Chce, aby se sjezd konal na jaře. Po dnešním jednání výboru to řekl ČTK jeho předseda, náměstek moravskoslezského hejtmana Lukáš Curylo.

„K usnesení Českých Budějovic jsme se nevyjádřili, je to výzva okresům, ne kraji. Ale jako kraj jsme přijali usnesení, kdy vyzýváme předsednictvo strany ke svolání mimořádné celostátní konference s tím, že chceme, aby se sjezd konal na jaře,“ řekl Curylo. Usnesení podle něj členové přijali jednohlasně, přičemž důvodů bylo více, ne jen kauza kolem předsedy lidovců Mariana Jurečky.

Ministr práce a sociálních věcí Jurečka se v den tragické střelby na pražské filozofické fakultě loni 21. prosince účastnil večírku na ministerstvu. Následně pak kolem své účasti mlžil, až po téměř třech týdnech ji přiznal a omluvil se.

Reklama

Doporučované