Hlavní obsah

Kampaně Starostů povede strůjce úspěchu prezidenta Pavla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Koutník, Seznam Zprávy

Michal Repa byl klíčovou součástí volebního štábu Petra Pavla.

Reklama

Hnutí STAN získalo posilu pro volby. Kampaně jim povede slovenský stratég Michal Repa, který v minulosti pracoval pro Zuzanu Čaputovou či Petra Pavla. „Na spolupráci se těšíme,“ potvrdil šéf Starostů Vít Rakušan.

Článek

V prezidentské kampani sehrál roli klíčového muže, který pomohl stvořit vítěznou strategii Petra Pavla v cestě na Hradě.

Nyní se slovenský stratég Michal Repa podle zjištění Seznam Zpráv vrací na českou scénu. Do svých služeb ho zlanařilo hnutí STAN, kterému bude pomáhat s přípravou volebních kampaní.

Informaci potvrdil předseda Starostů Vít Rakušan. „Na spolupráci s ním se těšíme,“ sdělil ministr vnitra Seznam Zprávám. Dodal, že spolupráce by se neměla týkat jen voleb v příštím roce (Evropský parlament, Senát a kraje), ale dle Rakušanových slov ideálně až do „velkých“ voleb do Poslanecké sněmovny v roce 2025.

V příštím roce bude Repa Starostům pomáhat mimo jiné s evropskými volbami, ve kterých by STAN měla vést Danuše Nerudová. Pro Repu půjde o paradoxní situaci, neboť v prezidentských volbách pomáhal Petru Pavlovi nastavit předvolební strategii i proti Nerudové, která skončila v prvním kole na třetím místě. Ve druhém kole však spojila s Pavlem síly v boji proti předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

Klíčový muž

Michal Repa, jehož názor na spolupráci se STAN se zatím nepodařilo získat, platí za muže, který se snaží být neviditelný. O to viditelnější jsou však výsledky jeho práce.

Věhlas získal zejména díky angažmá v týmech vítězných kandidátů prezidentských voleb jak na Slovensku, tak v Česku.

V roce 2019 se jako specialista na kampaně podílel na vítězství Zuzany Čaputové. V Česku coby stratég pomohl na Hrad Petru Pavlovi.

Na Repovi jeho kolegové z Pavlova týmu oceňovali zejména schopnost zachovat chladnou hlavu v situacích, kdy to s preferencemi Petra Pavla v některých fázích kampaně nevypadalo nejrůžověji.

„Držel se vytyčené strategie, které od začátku věřil. Neztrácel nervy,“ uváděli mimo záznam, když byli po Pavlově vítězství dotazováni na Repův přínos.

Po prezidentských volbách si odskočil zpátky na Slovensko, kde pomáhal s kampaní strany Demokrati slovenského expremiéra Eduarda Hegera. Ta však ve volbách neuspěla.

Reklama

Doporučované