Hlavní obsah

Pekarová Adamová bude obhajovat post šéfky TOP 09

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Poslanecká sněmovna

Markéta Pekarová Adamová s prezidentem Pavlem.

Reklama

Podle voličských preferencí se nyní hnutí TOP 09 nachází na hraně volitelnosti, pokud by kandidovalo do Sněmovny jako samostatný subjekt.

Článek

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová bude na listopadovém sněmu TOP 09 podruhé obhajovat pozici šéfky strany, oznámila prostřednictvím agentury ČTK mluvčí TOP 09.

V dalším období, které ohraničí sněmovní volby, pokud se budou konat v řádném termínu, se podle ní TOP 09 chce soustředit na diskuzi s koaličními partnery o sporných tématech. Důraz bude klást na evropská témata.

TOP 09 pořádá volební sněm vždy po dvou letech. V listopadu v pražském hotelu Clarion budou delegáti volit kompletní předsednictvo i výkonný výbor strany.

Podle voličských preferencí se nyní TOP 09 pohybuje na pětiprocentní hranici pro vstup do Poslanecké sněmovny. Červnový model agentury Kantar ukázal, že v případě účasti koalice Spolu, složené z ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, by ve volbách mělo toto uskupení 24 procent hlasů a skončilo by na druhém místě za hnutím ANO.

Reklama

Doporučované