Hlavní obsah

Proces měl začít už za dva týdny. Cimický je hospitalizovaný

Foto: Profimedia.cz

Psychiatr Jan Cimický.

Reklama

Psychiatr Jan Cimický, který je obžalovaný z 35 případů vydírání a čtyř znásilnění, je v nemocnici.

Článek

Dva týdny před začátkem soudního projednávání jeho případu skončil psychiatr Jan Cimický v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích.

Podle serveru Blesk.cz, který informaci jako první přinesl, se údajně předávkoval léky. S odkazem na evidenci pacientů v ÚVN server také uvedl, že psychiatr leží na Lůžkovém resuscitačním oddělení ICU B.

Blesk uvádí, že není jasné, jestli šlo o nehodu, nebo záměr.

Cimický v současné době čelí obžalobě ze čtyř znásilnění a 35 vydírání. Podle dřívějších informací se případy týkají především jeho pacientek.

Na zprávu o jeho hospitalizaci reagovala mimo jiné moderátorka České televize Martina Vrbová Hynková. Ta dříve popsala, jak ji Cimický napadl během natáčení. Povalil ji na sedačku a začal ji osahávat a líbat. Moderátorka poté z místnosti utekla.

„Co k tomu říct,“ napsala v sobotu na svůj instagramový profil krátce po zveřejnění informace.

Na začátku září Seznam Zprávám řekla, že je ráda, že případ nezapadl a putuje k soudu. „Je to skvělá zpráva, policie na tom odvedla neskutečnou práci. Jsem strašně ráda, že to nezapadlo, že to půjde k soudu. Je to dobrá zpráva pro všechny oběti. Třeba si pan Cimický u soudu vzpomene, co dělal celé ty roky v ordinaci,“ uvedla Vrbová Hynková.

Obvodní soud pro Prahu 8 má případ začít projednávat 7. listopadu. „Kvůli lékařskému tajemství a respektu k pacientům nebude ale tato obhajoba veřejná,“ uvedl dříve Cimický.

Pětasedmdesátiletý psychiatr v minulosti vinu odmítl, kritizoval také postup policie. Uvedl, že se hodlá aktivně bránit a dokázat svou nevinu.

Seznam Zprávy v minulosti popsaly 10 příběhů žen, které Cimický údajně napadl. Nejstarší z případů se měl odehrát na konci sedmdesátých let. Ze sexuálního útoku obvinila Cimického před dvěma lety herečka Jana Fabiánová.

Reklama

Doporučované