Hlavní obsah

Že jsem to nezvládla? Za vším si stojím, řekla žena, která křičela na Babiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Andrej Babiš.

Reklama

Kopřivnická kandidátka KDU-ČSL Kristýna Horynová, která křičela na šéfa hnutí ANO na jeho včerejším mítinku, nepovažuje svůj výstup za přehnaný. Uvedla to ve videu, které lidovci k incidentu natočili.

Článek

„Lhář a estébák!“ křičela v pondělí v Kopřivnici Andreji Babišovi (ANO) zblízka do obličeje žena s dítětem za krkem.

Dotyčnou je Kristýna Horynová, kandidátka KDU-ČSL do tamního obecního zastupitelstva.

Video, které celou emocionální situaci zachycuje, se rozšířilo v médiích i na sociálních sítích.

„Přišli jsme Andreji Babišovi ukázat, že Kopřivnice není jeho město, že mu to tady nepatří. A tak jsem si říkala: ‚Tak mu to běž říct.‘ Tak jsem tam šla a někomu možná připadá, že jsem to nezvládla, ale já jsem mu řekla, že je estébák, lhář a zloděj a za tím vším si stojím a řekla jsem to tak, jak jsem to v tu chvíli nejlépe zvládla,“ řekla ve videu, které KDU-ČSL k incidentu natočila.

Kandidátka KDU-ČSL se vyjadřuje k incidentu na mítinku Andreje Babiše.Video: KDU-ČSL

Osmadvacetiletá Horynová byla na mítinku společně s manželem a známými.

Šéf hnutí ANO události z Kopřivnice zmiňoval i během úterních mítinků. „Tady nikdo nepíská, to je překvapení,“ řekl například v Kravařích a pondělní incident svým stoupencům připomněl. „Ta paní je kandidátka za KDU a kandiduje na 15. místě,“ uvedl. „Byla úplně šílená, to jsem nezažil. To děťátko nemělo ani boty a brečelo. Ona křičela,“ dodal.

„Byla sice v emocích, jak už děvčata občas bývají, ale nebyla sprostá,“ citoval server iDnes.cz lídra lidovecké kandidátky v Kopřivnici Stanislava Šimíčka.

Na Babišových mítincích panuje často velké napětí mezi jeho příznivci a odpůrci. Nejsou výjimkou ostrá slovní vyjádření nebo napadání mezi oběma tábory.

Babišovu tour po Česku provázejí šarvátky

Seznam Zprávy přinesly řadu reportáží z mítinků expremiéra Andreje Babiše.

Reklama

Doporučované