Hlavní obsah

Dva obři Hollywoodu mají námluvy. Warner se uchází o Paramount

Foto: Shutterstock.com

Jedním z posledních hitů studia Warner Bros. je Barbie. Ilustrační foto.

Reklama

Warner Bros. Discovery jedná s Paramountem o spojení, které by mohlo oběma společnostem přinést výhody při jednání s distributory a snížit náklady. Překážkou však mohou být zadlužení a daně.

Článek

Filmové studio Warner Bros. Discovery začalo jednat s konkurenčním studiem Paramount o možném spojení. O tom, že by v Hollywoodu mohlo dojít ke spojení, mluvil šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav při nedávném setkání se šéfem Paramountu Bobem Bakishem.

„Pokud by se obě strany dohodly, mohlo by to Warner Bros. Discovery poskytnout větší vliv při jednání s kabelovými distributory a oběma stranám také ušetřit náklady na produkci a marketing. Navíc by Warner Bros. Discovery mohla využít vysílací síť CBS Paramountu jako další platformu pro vysílání zápasů NBA,“ uvedl k možnému spojení list New York Times.

Dohoda by také mohla mít významný dopad na celý mediální průmysl a způsob, jakým televizní a filmové pořady vznikají a jak se šíří k divákům.

Jenže případnému spojení stojí v cestě i překážky. Tou nejdražší je dluh ve výši 40 miliard dolarů, který před sebou Warner Bros. Discovery valí. Ten vznikl mimo jiné neúspěšným výpadem na pole streamovacích platforem, kterému vévodí Netflix, HBO nebo Disney+.

New York Times také upozornily, že výsledek jednání nezáleží jen na číslech, ale také na chemii mezi oběma šéfy – tedy na vztahu mezi Shari Redstoneovou, dědičkou a majitelkou Paramountu, a Davidem Zaslavem. Oba mají mnoho společných přátel a znají se.

K případné dohodě by se následně velmi pravděpodobně musely vyjádřit také antimonopolní úřady zemí, kde společnosti působí.

Reklama

Související témata:
Paramount

Doporučované