Hlavní obsah

PPF jedná o prodeji mobilního operátora Yettel. Zájem mají Emiráty

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Skupina PPF jedná o prodeji části mobilního operátora Yettel, který působí v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku, ale také na Slovensku. Součástí obchodu je divize infrastruktury. Zájemcem je konglomerát ze Spojených arabských emirátů.

Článek

Česká skupina PPF jedná s konglomerátem Emirates Telecommunications Group Company (známým jako Etisalat) ze Spojených arabských emirátů o prodeji nespecifikovaného podílu v mobilním operátorovi Yettel. Ten působí v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku a na Slovensku. Součásti je i potřebná infrastruktura, kterou vlastní skupina CETIN. S odkazem na bulharský server Capital o tom informuje iHned.cz

„Skupina PPF a Emirates Telecommunications Group jsou v počáteční fázi jednání o vytvoření potenciálního partnerství s cílem prozkoumat různé možnosti strategické spolupráce ve střední a východní Evropě (s výjimkou České republiky), které by byly oboustranně výhodné pro obě obchodní skupiny,“ potvrdil Capitalu Leoš Rousek, ředitel komunikace PPF. Rozhodnuto má být podle Capitalu do konce léta.

PPF neuvádí, jak vysoký podíl chce prodat, nedá se proto spekulovat o ceně. Capital ale zmiňuje kontrolní balík akcií, tedy minimálně čtvrtinu veškerých cenných papírů. A jelikož je například v Bulharsku podle výše tržeb Yettel největším operátorem, deník píše, že transakce může být pro tamní trh rekordní. Celý obchod by ale ještě musely schválit příslušné kontrolní orgány.

Mobilní operátor Etisal působí v 16 zemích na Blízkém východě, v Asii a Africe, kde má dohromady více než 162 milionů předplatitelů. Většinovým vlastníkem je vláda SAE.

Reklama

Doporučované