Hlavní obsah

„Kobercové“ zvyšování platů končí. Polepší si už jen ti vyvolení

Foto: Pixabay/StartupStockPhotos

Juniorním zaměstnancům nechybí sebevědomí. Mají vysoké požadavky na mzdy. Ilustrační snímek.

Reklama

Bílým límečkům, tedy například lidem v kanceláři, „ajťákům“, manažerům nebo obchodníkům, loni vzrostly mzdy až o 10 procent. Letos se jim ale přidá spíš individuálně.

Článek

Analytici, vývojáři software, účetní, manažeři, zaměstnanci bank, recepční, personalisté, obchodníci a marketéři, specialisté logistiky, technici a pracovníci výzkumu, stavbyvedoucí… Profese, označované jako takzvané „bílé límečky“ si loni polepšily na mzdách o pět až 10 procent a podobné to bude u některých letos.

Odhaduje to personální agentura Hays, specializovaná na nábory kvalifikovaných zaměstnanců.

Na řadě pozic se však bude přidávat méně. Třeba v administrativě, kde loni mzdy rostly až o desetinu, letos agentura čeká nárůst o šest procent. Podobné očekávání má v logistice. Na druhou stranu to neznamená, že lidé budou chudnout víc než loni, protože inflace by měla postupně klesat.

Přestože by se v průměru mohlo v roce 2023 přidávat podobným tempem jako loni, firmy budou opatrnější a nezvednou mzdy plošně, ale spíš individuálně. Takto bude postupovat až pětina firem.

„Zaměstnavatelé jsou vzhledem k obtížné předvídatelnosti dalšího vývoje cen a dostupnosti komodit velmi obezřetní a jejich strategickým cílem pro následující měsíce je především zvýšení obratu a provozního zisku,“ říká ředitel Hays pro Českou republiku a Rumunsko Sándor Bodnár.

Mzdy bílých límečků

PoziceObvyklá mzda
Cloud inženýr110 000 Kč
Vývojař Java, .NET100 000 Kč
IT Analytik85 000 Kč
Manažer automatizace85 000 Kč
Designér ve výrobě80 000 Kč
Daňový konzultant75 000 Kč
Online marketing specialista60 000 Kč
Stavbyvedoucí60 000 Kč
Bankéř pro movitou klientelu58 000 Kč
Finanční účetní50 000 Kč
Specialista logistiky49 000 Kč
Obchodní reprezentant40 000 Kč
Osobní bankéř40 000 Kč
Podpora v administrativě37 000 Kč
Recepční32 000 Kč

Zdroj: Personální agentura Hays

Žádné zemětřesení na trhu práce však nečeká. Nezaměstnanost je v tuzemsku stále velmi nízká, okolo 3,5 procenta, a firmy, přestože je trápí růst nákladů, podle něj budou i letos velmi hladové po kvalifikovaných zaměstnancích a specialistech.

V oblasti IT je velký zájem o vývojáře Java a .NET. V bankách o osobní bankéře i bankéře pro movitou klientelu, uchazeči mají však nízkou motivaci v bance pracovat kvůli vysokému tlaku na výkon a potřebě certifikací. V administrativě se po pandemii hledají zájemci díky nárůstu pořádání eventů. Vysoký je zájem o zkušené obchodníky, a to zejména v technických oborech.

Firmy v oblasti autoprůmyslu, který prochází krizí, nejčastěji shánějí specialisty ve vývojových centrech, orientované na elektro či mechaniku.

V průběhu roku 2022 se ve firmách často přidávalo ve dvou vlnách. Nebylo výjimkou, že výhodu přitom měli nezkušení junioři, u nichž bylo navyšování mezd obvykle častější. Pokud jde o očekávanou výši platu, juniorům nechybí sebevědomí.

Jestliže v první polovině 2022 bylo očekávání mzdy recepční v menších městech mezi 25 až 27 tisíci hrubého, tak letos jsou minimální požadavky na tuto roli 28 až 30 tisíc korun.
Martina Papoušková, personalistka Hays

„Tento rok jsme mohli pozorovat nebývale vysokou poptávku po specialistech v oblasti daní. Potřebovalo je mnoho firem. Projevilo se to v extrémně vysokých mzdových požadavcích i u nejmladších, méně zkušených kandidátů,“ uvedla manažerka Hays Martina Papoušková. Junioři v oblasti daní požadují o 40 procent vyšší mzdu, než je běžné v jiných oblastech sektoru u lidí se stejnou kvalifikací.

V administrativě je také těžké sehnat zaměstnance na recepci, kde se mohou junioři uplatnit.

„Pro firmy, pokud nedrží krok s trhem, bylo oříškem obsadit i obyčejnou pozici recepční. Jestliže v první polovině 2022 bylo očekávání mzdy recepční v menších městech mezi 25 až 27 tisíci hrubého, tak letos jsou minimální požadavky na tuto roli 28 až 30 tisíc korun,“ uvedla Papoušková.

Hůř se také v poslední době obsazují pozice ve stavebnictví, kde se požadavky juniorů na mzdy zvýšily až o pětinu.

Firmy se ale nechystají přehodnocovat zaměstnanecké benefity. Tím nejoblíbenějším je volno navíc a druhým nejoblíbenějším benefitem je možnost flexibilní pracovní doby a práce z domova. Na to si lidé během covidu zvykli a absence home office může být podle Hays důvodem odmítnutí pracovní pozice. Třeba pracovníci v oblasti financí a daní očekávají, že budou moci pracovat z domu dva dny v týdnu.

Řada firem tento benefit ponechala i po rozvolnění covidových restrikcí. Práce na dálku je obvyklá v informačních technologiích, ale také u pracovníků lidských zdrojů. Nábory nových sil se běžně uskutečňují v online prostředí.

Reklama

Související témata:

Doporučované