Hlavní obsah

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden

Foto: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

Liberty Ostrava. Ilustrační snímek.

Reklama

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden, řekli odboráři. Huť se stále nedohodla se společností Tameh Czech na dodávkách energií.

Článek

Huť Liberty Ostrava se stále nedohodla se společností Tameh Czech na dodávkách energií, a návrat zaměstnanců do práce se proto opět odkládá. Po dnešním jednání s vedením podniku to řekl předseda základní organizace OS Kovo Liberty ČR Petr Slanina.

„U provozů, kde bylo minulý týden oznámeno obnovení, to zůstává stejné. Ostatní zaměstnanci zůstávají na překážkách na straně zaměstnavatele. Jsme pořád ubezpečováni, že jednání mezi Liberty Ostrava a Tameh Czech pokračují,“ řekl Slanina.

Liberty Ostrava už delší dobu čelí poklesu poptávky a má problémy platit závazky. Většina jejích zaměstnanců, stejně jako zaměstnanci jejího dodavatele energií Tameh Czech, je od loňského 22. prosince doma a většina jejích provozů stojí. Huť je bez energií, protože Tameh jejich dodávky zastavil.

Liberty Ostrava, která vyrábí ocel hlavně pro stavebnictví, strojírenství a petrochemický průmysl, má i s dceřinými firmami zhruba 6000 zaměstnanců, Tameh přes 300.

Reklama

Doporučované