Hlavní obsah

Fond Brna a kraje dostal 168 bund pro lidi v tíživé situaci

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje dostal pro lidi bez přístřeší a v tíživé situaci 168 zimních bund. Vytřídili je zaměstnanci Dopravního podniku města Brna, kteří dostali nové uniformy.

Článek

Bundy dostanou lidé v Brně, Hodoníně a Znojmě, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí podniku Hana Tomaštíková.

Sociální nadační fond loni podpořil 162 jednotlivců, rodin a neziskových organizací částkou přesahující 3,5 milionu korun, uvedla primátorka Brna Markéta Vaňková. „Děkuji dopravnímu podniku za skvělý nápad darovat mu bundy, které už jeho zaměstnanci nevyužijí. Nejen že se dostanou k potřebným, ale společně také zvýšíme povědomí o Sociálním nadačním fondu, na nějž se mohou s důvěrou obracet občané, kteří pomoc potřebují, nebo ji naopak mohou poskytnout,“ uvedla Vaňková, která je předsedkyně správní rady fondu.

Dopravní podnik města Brna na konci loňského roku začal s výměnou stejnokrojů, která se postupně dotkne téměř 2000 zaměstnanců nejen na postech řidičů, ale i dispečerů, prodejců jízdného a dalších profesí. Výměnou za nové služební oblečení zaměstnanci vraceli bundy, které ještě nejsou zcela obnošené. Za první dva měsíce výměny jich pracovnice oděvního skladu dopravního podniku shromáždily 168. O zájemce nebude mít fond nouzi. „Pro tento dar už máme konkrétní využití. Prostřednictvím organizací, které pracují s lidmi bez domova nebo v tíživé životní situaci, předáme bundy potřebným v Brně, Hodoníně a Znojmě. Po dohodě s dopravním podnikem můžeme akci za čas zopakovat,“ uvedl primátorčin náměstek Robert Kerndl (ODS), který je člen správní rady fondu.

Nejvíce bund je softshellových, zimních do pasu nebo delších zimních. „Před balením a převozem bylo nutné odpárat naše logo, aby nemohlo dojít ke zneužití,“ poznamenal ředitel podniku Miloš Havránek. Kromě dopravního podniku přispívá do fondu i další městská společnost Teplárny Brno nebo Brněnské komunikace.

Reklama

Související témata:

Doporučované