Hlavní obsah

V supervoze policie může jet každý civil, řeklo prezidium. A hasiči zveřejnili fotografie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Hasiči uveřejnili záběry havarovaného policejního supersportu.Video: Marie Vladyková

 

Reklama

Fotografie vozu BMV i8, při jehož demolici seděl v kabině i prezidentův úředník Vladimír Kruliš, zveřejnili po třech týdnech od nehody hasiči.

Článek

Policejní prezidium uzavřelo případ havárie, při němž policie zdemolovala superrychlý policejní vůz na hybridní za 4 miliony korun vypůjčený od společnosti BMW Group ČR.

Nehoda se stala, když policejní řidič v Brně vezl na sedadle spolujezdce pracovníka hradní kanceláře Vladimíra Kruliše. Ten před nehodou spolu s policií zajišťoval bezpečnost návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Jihomoravském kraji a podle mluvčí projevil při prezentaci policejní techniky o praktickou ukázku vozu BMW i8 zájem.

V úvodním videu si můžete prohlédnou snímky havarovaného supervozu, které hasiči nyní - tři týdny po události - zveřejnili.

Navzdory pochybnostem, co Kruliš ve speciálním policejním autě vůbec dělal, nebo zda ho dokonce neřídil, Policejní prezidium vedlo, že nebyly porušeny právní předpisy ani interní akt řízení.

Tu část případu, která prověřuje jízdu civilní osoby v policejním voze, před časem předala policejnímu prezidiu k prošetření Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Ta došla k závěru, že vůz řídil policista a nebyl tedy spáchán trestný čin.

Legislativní odbor prezidia dospěl k závěru, že jízda civilní osoby je obecně možná v souladu s nařízením ministerstva vnitra, podle kterého "v dopravních prostředcích mohou být přepravováni jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů".

Reklama

Doporučované