Hlavní obsah

Hokejisté odletěli pro medaili: Vezou tunu a půl materiálu, 300 hokejek i paštiku pro kapitána

První část českých hokejistů odletěla do Koreje. Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Většina týmu českých hokejistů vyrazila na olympiádu. Nezvykle ne vládním speciálem, ale běžnou linkou.

Článek

„Kapitán (Martin Erat) je kluk z Třebíče, tak je zvyklý na normální jídlo,” usmíval se kustod českých hokejistů Petr Ondráček, proč do Pchjongčchangu veze i domácí vepřovou paštiku.

Většina českého týmu odletěla do dějiště zimní olympiády v úterý večer, přesun hokejového týmu ale doprovázely i drobné nepříjemnosti. Sportovci do dějiště her neletí vládním speciálem ani charterovým letem, ale normální linkou. „Nevím, jak to mají ostatní sporty, ale pro nás to těžší bylo. Museli jsme totiž všechno sbalit do beden a bagáží do 32 kilo. To pro nás bylo zdržení. Vezeme nějakých 40 beden, 35 báglů a zhruba 160 kilo jen v hokejkách. Každý hráč si jich bere deset,” řekl Ondráček.

Ve středu do Jižní Koreje odletí trenér Josef Jandač spolu s hokejisty, kteří ještě v úterý hráli Tipsport extraligu. Tým stráví nejbližší dny na soustředění v Soulu, kde sehraje jedno přípravné utkání proti Finsku.

Olympijský turnaj Češi rozehrají 15. února zápasem s domácí Jižní Koreou, v základní skupině pak narazí ještě na Kanadu a Švýcarsko.

Reklama

Doporučované