Hlavní obsah

Horko v Bruselu. Nepovolené sex party se zúčastnil i Orbánův europoslanec

Foto: Evropský parlament

Blízký spolupracovník maďarského premiéra Viktora Orbána József Szájer ze strany Fidesz je už jen bývalým europoslancem. V úterý veřejnost jeho nečekanou rezignaci pochopila.

Reklama

Policie v Bruselu měla o víkendu napilno. Zasahovala v centru města v prostoru nad jedním z místních barů. Případ má ale pikantní příchuť – šlo podle médií o orgie, jichž se měl zúčastnit i jeden z členů Evropského parlamentu.

Článek

Belgičtí strážci zákona podnikli razii na takzvané „gangbang party“, která se konala v noci z pátku na sobotu. Na místě našli i návykové látky a pokutovali tam 25 lidí, šlo z většiny o muže.

Podle deníku Het Laatste Nieuws se akce zúčastnilo několik diplomatů i jeden europoslanec z maďarské vládní strany Fidesz. Ten se údajně pokusil před policií utéct oknem, zranil se a dopadly ho policejní posily. Při výslechu se měl ohánět svou europoslaneckou imunitou.

Orgie se konaly v prvním patře bruselského baru, podle indicií, které média poskytla, se jednalo o podnik Le Detour, podle všeho gay bar, v ulici Rue des Pierres. Uživatelé na Twitteru si z celé akce utahovali s tím, že nebylo těžké případ rozlousknout ve chvíli, kdy tento podnik leží pár desítek metrů od policejní stanice. „Ta ulice je prakticky parkoviště policejních aut,“ napsal jeden z nich.

Důvod policejního zásahu byl přitom prozaický. Na místo přijely jednotky, které kontrolují dodržování protikoronavirových opatření. A party právě z důvodu jejich porušování rozpustily.

Velký otazník visí nad jménem dotyčného europoslance, jenž se snažil před policií uprchnout. Podle maďarského zpravodajského webu Telex.hu v neděli rezignoval europoslanec József Szájer, který v EP zastupuje pravicovou stranu maďarského premiéra Viktora Orbána Fidesz. V té dříve působil jako místopředseda, jeho profil ale nyní na webovkách strany není k dohledání.

Kvůli pikantní povaze případu se mu na sociálních sítích dostává zvláštní pozornosti. Někteří poznamenali, že „gangbang plný drog“ by bylo skvělé jméno pro kapelu. Jiní zase upozornili na skutečnost, že Fidesz se fakticky vzato staví do opozice vůči právům LGBTI+ komunity, sex večírek se měl přitom odehrát v gay baru.

Europoslanec Szájer, na kterého nyní média ukazují prstem jakožto na účastníka party, nepatří pouze do blízkých kruhů šéfa Fideszu Orbána. Do maďarské ústavy sám Szájer vepsal, že „Maďarsko musí chránit institut manželství jako svazek muže a ženy“.

Bývalý britský europoslanec Daniel Hannan si na Twitteru zase postěžoval, že „když byl členem Evropského parlamentu, měl celou dobu podezření, že si někteří užívají o něco víc než on“.

Svou troškou do mlýna pak přispěla i irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair. Ta nově nabízí možnost „frnknout“ z Bruselu za příznivé ceny.

Reklama

Doporučované