Hlavní obsah

Italové touží po Součkovi. Navýšili nabídku, ale ani za pět milionů eur ho Slavia nyní uvolnit nemíní

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Souček si zatím na italské angažmá musí nechat zajít chuť, ani pět milionů eur šéfa klubu neobměkčilo.

Reklama

Součkův agent Pavel Paska naznačil, že hráč nemusí být ochoten výhledově ve Slavii prodlužovat kontrakt.

Článek

To je rozhodně málo, a navíc teď nechceme oslabovat kádr, reagovala fotbalová Slavia na původní nabídku Fiorentiny, spojenou se středopolařem Tomášem Součkem. Podle neoficiálních informací činila tři miliony eur (77,4 milionu korun).

V uplynulých dnech nastal ve věci vývoj. Nové oficiální nabídky poslaly na Slavii opět Fiorentina a nově i Atalanta Bergamo. Potvrdil to i šéf červenobílého klubu Jaroslav Tvrdík: „Ano, ty nabídky nám Italové poslali. Jedna z nich dosáhla výše pěti milionů eur.”

To znamená v přepočtu 129 milionů korun, přesto se stanovisko Slavie nemění. „Oběma klubům jsme sdělili, že absolutní prioritou je nyní pro nás úspěch v mezinárodních pohárech. A hráče uvolníme nejdříve v zimním přestupním období,” doplnil Jaroslav Tvrdík.

Fajn, Souček ale jednou může odejít i zadarmo, reaguje Paska

Redakce získala i vyjádření Pavla Pasky, jehož agentura ISM Tomáše Součka zastupuje: „Tomáš má ve Slavii platnou smlouvu, to pochopitelně musíme respektovat. Po dobu platnosti své smlouvy se Tomáš samozřejmě bude plně koncentrovat na své úkoly ve Slavii. Zároveň ale platí, že ve fotbale se mnohdy věci mění ze dne na den, neřkuli pak s odstupem několika měsíců. Takže nikde není psáno, že v zimě přijde stejně dobrá nabídka jako teď. A také se může stát, že se hráč rozhodne neprodloužit smlouvu a pak jednoho dne odejde z klubu úplně zadarmo."

Tomáš Souček má ve Slavii platný kontrakt do léta 2020. Už v minulosti Slavia odmítla možnost jeho přestupu do Fiorentiny či Chieva Verona.

Připomeňte si rozhovor s Jaroslavem Tvrdíkem v pořadu Výzva:

Výzva s Jaroslavem Tvrdíkem.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované