Hlavní obsah

Miloš Zeman má první podpis na kandidátní listině. Podepsala ji manželka Ivana

Ivana Zemanová sbírá hlasy pro svého manžela pro prezidentskou kandidaturu.

 

Reklama

Ivana Zemanová se poprvé představila jako šéfka petičního výboru. A před zraky kamer podepsala jako první kandidátní listinu pro svého manžela. Ve skutečnosti kampaň budou řídit zkušení harcovníci jako minule.

Článek

Tým Miloše Zemana dnes zahájil sběr podpisů k opětovné kandidatuře prezidenta na funkci hlavy státu. Na své první tiskové konferenci to oznámila Zemanova manželka Ivana, která se překvapivě stala šéfkou petičního výboru, jenž musí sehnat potřebných nejméně 50 tisíc podpisů. (podívejte se ve videu nahoře).

Ivana, s níž až do zvolení v lednu 2013 žil Miloš Zeman odděleně, se do minulé kampaně skoro vůbec nezapojovala. Na plakátech a propagačních videích ji nahrazovala dcera Kateřina. Ta je nyní na studiích v Londýně.

Minule Zemanův volební tým vedl Vratislav Mynář, ale kancléř bez bezpečnostní prověrky je dnes spíše terčem pro Zemanovy kritiky. Proto jen zůstane řadovým členem štábu.

Do kampaně ve skutečnosti budou nejvíce mluvit stejní lidé jako posledně: právě Vratislav Mynář, Zemanův šéfporadce Martin Nejedlý, jeho obchodní partner Pavel Galuška a Vladimír Kruliš z hradního protokolu.

Dnes začal sbírat podpisy pro svoji kandidaturu také bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš. Další ze tří hlavních kandidátů Michal Horáček si už podpisy lidí začal obstarávat o Velikonocích, v současné době jich má v řádu tisíců. Kandidáti musí nasbírat alespoň padesát tisíc podpisů.

Reklama

Doporučované