Hlavní obsah

Ivanka Trumpová dostane vlastní pracovnu v Bílém domě

Ivanka Trump bude očima a ušima Donalda Trumpa.

 

Reklama

Nejdřív zaměstnal Donald Trump jejího manžela. Když se z Jareda Kushnera stal poradce prezidenta, psala média o nepotismu. Teď získala oficiálně své místo v Bílém domě i Trumpova dcera Ivanka.

Článek

Pětatřicetiletá Ivanka Trumpová, kterou má současný americký prezident se svou první manželkou Ivanou původem z Československa, bude mít přístup i k utajovaným informacím. A dostane vlastní pracovnu v západním křídle Bílého domu.

Nejstarší Trumpova dcera, jež se doposud živila jako návrhářka, nebude mít ale žádnou oficiální funkci ve vládě svého otce.

Přesto, jak oznámil její právní zástupce a poradce pro otázky etiky Jamie Gorelick, bude mít první dcera přístup i k utajovaným informacím. K dispozici dostane také vládní komunikační přístroje.

Za svou práci nemá pobírat žádnou oficiální mzdu, má se přitom držet všech etických pravidel platných pro členy prezidentovy administrativy. Její pozice se nijak nejmenuje, má se zkrátka stát poradkyní a především očima a ušima svého otce.

To už si vyzkoušela během dvou měsíců od inaugurace, kdy nechyběla u klíčových schůzek Donalda Trumpa. Z čehož si sociální sítě často utahovaly: Co dělá pětatřicetiletá manekýna na schůzce s jednou z nejvlivnějších žen světa Angelou Merkelovou?

Reklama

Doporučované