Hlavní obsah

Jak podpořit duševní zdraví. Snap má novou meditační aplikaci

Foto: pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Firma Snap uvedla na trh první ze svých mini aplikací. Má umožnit přátelům sdílet meditace a následně se vzájemně povzbuzovat a motivovat.

Článek

Aplikace Snapchat je už dávno v technologickém nebi. Teď však skorozapomenutí vývojáři firmy Snap přišli s další novinkou: Snap Minis s nejnovější funkcí ve formě meditačního zážitku. Jako cíl si dali poskytnout uživatelům odborný náhled na emocionální a fyzickou pohodu a nabídnout denní meditace a nástroje, které by měly posílit jejich zdraví.

Pomoc od přátel

Konkrétně se Snap spojil s nástroji z meditační aplikace Headspace, která je součástí iniciativy „na podporu duševního zdraví a emocionální pohody lidí, již Snapchat používají“, uvedl mluvčí Snapu. Podle informací technologického portálu The Verge poskytne platforma s názvem Snap X Headspace Mini prostor pro přátele, v němž si mohou procházet meditační cvičení a následně se navzájem povzbuzovat a motivovat.

Spolupráce Snapchatu a Headspace by měla mimo jiné přinést mezi uživatele soutěživost a a také možnost vytváření a následné sdílení poznámek. Premiéru si aplikace odbyla na začátku tohoto týdne – a jak už samotný název Minis napovídá, jedná se o miniaturní aplikace vytvořené vývojáři třetích stran, kteří běží uvnitř Snapchatu, aby vytvořili více sociálních zážitků mezi přáteli.

Řešení pro deprese

On-line svět reaguje na aktuální trendy: podle výzkumů sužují celou řadu lidí deprese, úzkost či stres. Nárůst těchto problémů posílila i izolace během karantény. Platforma má zajistit, aby se uživatelé mohli při řešení podobných pocitů obrátit na své přátele.

Novinka nabízí šest různých meditačních sezení, která trvají tři až čtyři minuty. Vybrat se dá z různých zaměření dle témat: od obyčejného dýchání přes odbourání paniky až po dokonalejší sebepoznání. Získání přístupu k meditačním cvičením je snadné, stačí tak učinit přímo v aplikaci pomocí ikony rakety pro spojení s přáteli nebo v případě samostatné meditace zadat slovo Headspace do vyhledávače.

„Snapchat může hrát jedinečnou roli v posilování přátel, aby si mohli navzájem pomáhat v těžkých dobách,“ řekl The Verge tiskový mluvčí firmy Headspace.

Reklama

Doporučované