Hlavní obsah

Jirkov má technický klub pro děti za pět milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Jirkov na Chomutovsku je jedním ze 17 měst v kraji, která mají technický klub pro děti. Klub disponuje moderně vybavenými učebnami robotiky, logického myšlení a řemeslnou dílnou.

Článek

Na jeho existenci a činnost přispěla prostřednictvím kraje Evropská unie částkou více než 5,2 milionu korun. Novináře o tom dnes v tiskové zprávě informoval mluvčí města Vladimír Vacula.

„Vznik technického klubu podpořilo i město Jirkov jako zřizovatel a spoluúčastník projektu,“ uvedla starostka Darina Kováčová (ANO). Město uvolnilo zhruba 300.000 korun jako podíl na spolufinancování a dále přispělo 650.000 korun na opravu elektroinstalace a další stavební úpravy v domě dětí, kde se technický klub nachází.

„Získali jsme prostředky na pořízení nejrůznějších robotických a programovatelných stavebnic, kvalitní výpočetní techniku, několik 3D tiskáren i na brýle s virtuální realitou. Řemeslná dílna je vybavena dílenským nábytkem, aku nářadím a dalšími stroji a nástroji pro kreativní tvoření. To vše doplňují stolní a logické hry,“ uvedla Alexandra Zdeňková, ředitelka Paraplíčka.

Díky technickému klubu začala činnost několika nových zájmových kroužků, které jsou zdarma. Podpoří se tak rozvoj logického a technického myšlení dětí - od mateřinek až po studenty středních škol. „Pro veřejnost se tu budou pořádat otevřené dílny zaměřené na robotiku a programování i na řemeslo,“ řekl Vacula.

Pro školní rok 2020/2021 připravilo Paraplíčko celkem 73 kroužků. Například v nové učebně robotiky se děti, ale i dospělí budou učit práci s 3D tiskárnami či sestavovat a programovat legorobota.

Reklama

Doporučované