Hlavní obsah

Každý sportovec se chce podívat aspoň na jednu olympiádu, mně se povedlo dostat se na pět, vzpomíná Petr Korbel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Petr Korbel vzpomíná na místech svého dětství, kudy vedla jeho cesta k profesionálnímu sportu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Byl na pěti olympijských hrách, má medaile ze světových i evropských šampionátů, léta patřil k absolutní světové špičce, velkou část své aktivní kariéry strávil v zahraničí. „Táta mě jako malého dal na šachy, okusil jsem ale i fotbal, hokej, gymnastiku a další sporty. Pak mi řekl, už by sis měl vybrat a já si vybral ping-pong,“ říká legenda stolního tenisu Petr Korbel.

Článek

Část dětství strávil v Havířově, ve městě horníků. Vyrostl na sídlišti. „Tady mezi domy jsme s klukama hráli hokej, ale i fotbal. Občas nám tady jeden soused zabavil míč, protože on pracoval na směny a my ho budili svým křikem. Tehdy jsme ho neměli moc rádi, dnes už mu docela rozumím,“ popisuje s úsměvem vzpomínky na život mezi paneláky.

Až tady nebudu, něco po mně zůstane, říká o svém „Banánu“ Petr Korbel.

Intimní zpovědi: Petr Korbel.Video: Seznam Zprávy

V sedmi letech se přestěhovali do Frýdku-Místku. „Táta tam dostal místo trenéra a tak jsme šli s ním,“ říká Petr Korbel. „Je tam rybník, kam jsme v zimě chodili hrát hokej. Místní rybáři nám vždycky řekli, jestli je led už dost hrubý a my šli. Pamatuji si, že jsem tehdy hrozně obdivoval Jirku Holečka,“ dodává.

Silné vzpomínky se mu vybavují i při procházce kolem ostravské Ostravar Arény. Za svůj život vybojoval řadu velkých medailí, právě tady ale v roce 2010 získal tu poslední. „To bylo něco mimořádného, protože už jsem byl v docela pokročilém věku a ještě jsem dostal možnost zahrát si před domácím publikem. Když jsem byl na vrcholu, nikdy jsem tu možnost neměl, protože se u nás nikdy žádná tak velká akce nekonala. Tohle mistrovství Evropy bylo skvělé, protože fanoušci tam vytvořili skvělou atmosféru a ta nás asi dotlačila až k bronzovým medailím,“ vzpomíná.

Kudy vedla cesta Petra Korbela, který se zúčastnil pěti olympiád, jako jeden z mála se ve stolním tenise prosadil i v Asii, dokonce má jednu z nejlepších bilancí mezi evropskými hráči právě proti soupeřům z království této hry. Prosadil by se i v jiných sportech? Celý příběh Petra Korbela najdete v pořadu Moje místa.

Odpovědi nejen na tyto otázky najdete ve videu nahoře.

Pořad Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:00, následují Intimní zpovědi.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Televizi Seznam i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované