Hlavní obsah

Kdo zveřejnil krvavé záběry ze střelby v Ostravě, policie nezjistila

Foto: Tomáš Svoboda

Fakultní nemocnice Ostrava.

Reklama

10. prosince přišel do čekárny v ostravské nemocnici Ctirad V. a začal střílet, sedm lidí zemřelo. Na internet krátce poté unikla fotografie z místa činu. Vyšetřovatelé zjistili, že ji pořídil policista. Kdo ale může za její únik na internet, se zjistit nepodařilo, policie proto případ uzavřela.

Článek

Ostravská policie uzavřela případ zveřejnění fotografie po střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava na sociálních sítích. Už z dřívějška bylo známo, že snímek pořídil policista pro potřeby vyšetřování.

„V rámci řádného šetření a realizací veškerých dostupných úkonů, v souladu s prvními předpisy, se nepodařilo zjistit, jakým způsobem fotografie unikla na sociální sítě, a osobu, která ji zveřejnila,“ uvedla v pátek mluvčí policie v Moravskoslezském kraji Pavla Jiroušková. Potrestán tak nikdo nebude.

Fotografie vznikla tak, že její autor přefotil monitor jednoho z IT pracovníků ostravské nemocnice. Po sociálních sítích se začala šířit krátce po útoku. Je na ní vidět prostor čekárny, kde leží dvě bezvládné oběti a také osobní věci, které po zastřelených pacientech zůstaly.

Podle informací Seznam Zpráv policista poslal fotografii kolegům do společné komunikace přes mobilní aplikaci WhatsApp. A tak je jednou z verzí, že se poté mohla dostat na veřejnost.

Zaměstnanci ostravské fakultní nemocnice už dříve odmítali, že by fotka unikla od nich. Mluvčí nemocnice Petra Petlachová k tomu jen řekla, že celý případ má v rukou policie, z jejíž strany probíhá vyšetřování.

Útočník Ctirad V. přišel 10. prosince do Fakultní nemocnice Ostrava, kde se také léčil, a zastřelil šest lidí. Další člověk pak po dvou dnech podlehl zraněním. Muž z nemocnice po střelbě utekl. Když jej začala pronásledovat policie, spáchal sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Doporučované