Hlavní obsah

Když se politici nehlídají: Svět baví záběry ze zákulisí summitu G20

Zákulisí summitu G20 v deseti záběrech.

 

Reklama

Německá kancléřka Angela Merkelová zase jednou neuhlídala svou pokerovou tvář a nechala se nachytat, jak během debaty s ruským prezidentem Vladimirem Putinem protáčí oči.

Článek

Světová média zatím nedokázala rozkrýt, o čem přesně byla řeč v okamžiku, kdy nejmocnější žena planety vyrolovala obočí a zakoulela očima. Sociální sítě však okamžitě zaplavily spekulace, že Putin musel kancléřku poučovat o něčem takovém, jako je důležitost Evropské unie nebo dodržování lidských práv. Diskuse probíhala pravděpodobně v němčině - Putin německy hovoří výtečně, ostatně působil pět let (od roku 1985 do roku 1990) v Drážďanech v bývalé NDR coby sovětský agent se specializací na průmyslovou špionáž.

Spoustu pozornosti k sobě přitahoval francouzský prezident Emmanuel Macron, který rozdával úsměvy na všechny strany, snažil se, aby na společných snímcích stál v první řadě a celkově usiloval o to být v centru dění na důkaz toho, že Francie je znovu na koni. Natolik se zasekl na jednání o klimatu, že přišel pozdě na schůzku s ruským prezidentem. „Tak doufám, že teď se klima zlepšilo," zavtipkoval Putin.

Něco pro milovnice politiky: Setkání kanadského premiéra Justina Trudeaua s Francouzem Macronem.

Donald Trump, americký prezident, se zase zasnil během jednání natolik, že si nepovšiml výzvy, aby se politici obrátili od jednacího stolu a zapózovali fotografům. Musela s ním zatřást britská premiérka Theresa Mayová.

Spoustu otázek vyvolal Trump v momentě, kdy se vzdálil z jednacího sálu a na jeho místo usedla dcera Ivanka. A také, když se při diskusi s německou kancléřkou začala Merkelová chytat za hlavu.

Zpravodajství o summitu G20 najdete na těchto odkazech:

Reklama

Doporučované