Hlavní obsah

Kokainové podezření hokejové opory Pardubic pokračuje, případem se začala zabývat policie

Foto: Profimedia.cz / Milan Kammermayer, Profimedia.cz

Hokejový obránce Petr Čáslava čelí podezření, že řídil auto pod vlivem kokainu. Policie s hokejistou zahájila trestní řízení.

Reklama

aktualizováno •

Policie pod dozorem Okresního státního zastupitelství v Pardubicích zahájila trestní řízení s 39letým mužem, který měl řídit auto pod vlivem kokainu. Podle informací Seznamu jde o bývalého reprezentanta a dnes hokejistu Dynama Pardubice Petra Čáslavu.

Článek

Případ, v němž je extraligový hokejista Petr Čáslava podezřelý z řízení auta pod vlivem kokainu, se vrátil do rukou policie. Okresní státní zastupitelství v Pardubicích dnes Seznamu potvrdilo, že policie zahájila s 39letým mužem trestní řízení.

„V předmětné věci je policejním orgánem vedeno trestní řízení, které se nachází ve stádiu prověřování a které je, stejně jako celé přípravné řízení, neveřejné. K výkonu dozoru je věcně a místně příslušná státní zástupkyně Okresního státního zastupitelství v Pardubicích. Úkony tohoto trestního řízení byly zahájeny pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," sdělil Seznamu okresní státní zástupce Aleš Veselý. Čáslavovi tak v případě prokázáni viny hrozí finanční pokuta, odebrání řidičského průkazu nebo až rok vězení.

O tom, že byl bývalý reprezentant a mistr světa Čáslava zastaven policejní hlídkou s pozitivním testem na kokain, Seznam informoval jako první už v září. Policie tehdy případ předala k projednání správnímu orgánu Magistrátu města Pardubice a čekalo se na výsledky krevních testů. Hokejista od té doby s veřejností až dosud o podezření nemluvil. Uvnitř klubu se ale údajně bránil tvrzením, že výsledek krevního testu v nemocnici dopadl negativně.

Deník Sport ale v pondělí přišel s informací, že hodnoty kokainu v krvi hráče měly překročit povolenou hranici v řádech několika desetinásobků.

Pardubická policie se prostřednictvím tiskové mluvčí k novým okolnostem vyjádřila vyhýbavě. „Policie nesděluje informace k dotazům směřovaným na konkrétní osoby. Z tohoto důvodu Vám nemohu poskytnout požadované informace. Policie postupuje v souladu se zákonem,“ napsala Seznamu mluvčí Andrea Muzikantová.

Situaci zatím nechce komentovat ani pardubický klub. „Hokejový klub Dynamo Pardubice neobdržel žádnou oficiální informaci, nebude na domnělé spekulace jakkoliv reagovat,“ vzkázal Seznamu tiskový mluvčí Jan Hrabal. Komunikovat s médii nechce ani samotný Petr Čáslava.

V Pardubicích se dnes navíc konala ustavující schůze nového zastupitelstva, do kterého byl jak Hrabal tak generální manažer Dynama Dušan Salfický za hnutí ANO v podzimních komunálních volbách zvoleni.

O to citlivější kokainové podezření kolem Petra Čáslavy pro klub může být. Samotný hráč je totiž i minoritním vlastníkem klubu, který jinak ze 73,6 procent ovládá město dosud vedené primátorem Martinem Charvátem (ANO). Panují obavy, že se celá kauza stane předmětem politického boje. Není žádným tajemstvím, že by se město svého podílu rádo zbavilo a získalo pro kdysi tak úspěšnou hokejovou organizaci silného investora. Podobné aféry ale jeho značku i hodnotu poškozují.

Deník Sport navíc ve svém dnešním vydání přišel s tvrzením, že Čáslava není jediným hráčem, který má s drogami a alkoholem uvnitř pardubického týmu problémy. V reakci na Čáslavovo podezření měl generální manažer Salfický zkraje sezony nařídit uvnitř organizace interní testy. Hráčů s pozitivním výsledkem mělo být v Pardubicích víc. To se shoduje i s informacemi, které má k dispozici Seznam. Podobné spekulace se šíří rovněž mezi fanoušky na sociálních sítích.

Petr Čáslava v letošní sezoně nastoupil do čtrnácti utkání v nejvyšší české soutěži. Zaznamenal v nich dvě asistence.

Dynamo Pardubice vedle nepříjemných starostí svého akcionáře a důležitého hráče musí řešit i sportovní trable. Tým je s jednadvaceti body na předposlední příčce, ze které se sestupuje do baráže. Manko na bezpečnější pozice přitom po čtyřech prohrách v řadě narůstá.

Reklama

Doporučované